Tapahtuma

Luovan verkon aamukahvit: Uudet teknologiat luovilla aloilla 

Millaisia mahdollisuuksia tekoäly ja web3 tuovat luoville aloille? Millaista uutta digitaalista osaamista niiden käyttöön tarvitaan? Luovan verkon aamukahveilla tutustutaan taiteen, kulttuurin ja luovan alan kehittämistoimintaan.
Kolme hahmoa vierekkäin keltaisella taustalla. Teksti: Luova verkko, Taiteen edistämiskeskus, Euroopan unionin osarahoittama.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ti 17.9.2024 klo 09.00 — 10.00

Tapahtuman tyyppi

Webinaari

Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan uusien teknologioiden mahdollisuuksista ja käytöstä luovilla aloilla!  

Ohjelma

Web3-ympäristöjen hyödyntäminen luovilla aloilla 
LUME-hanke (ESR+)

Web3 on tilallisuutta ja lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä internetin vaihe, joka yhdistää fyysistä ja digitaalista ympäristöä muun muassa lisätyn todellisuuden ja tekoälyn keinoin. Lohkoketjuteknologia mahdollistaa sen, että valta päätöksenteossa on hajautettu lähemmäksi kansalaisia ja tekijöitä.

LUME-hankkeessa kehitetään luovien alojen toimijoiden digitaalista osaamista ja tunnistetaan ansaintamahdollisuuksia web3-ympäristössä. Hanketta toteuttavat Metropolia, Humak, SeAMK, Arcada ja HAMK.  

Tekoälyn potentiaali luovassa työssä 
Tuomas Pohjola, LuovAIn!-hanke (ESR+)

LuovAIn!-hankkeessa edistetään tekoälyn käyttöä ja tekoälyosaamista luovilla aloilla. Lisäksi vahvistetaan luovien alojen ekosysteemejä. Hanketta toteuttavat Turun yliopisto, Oulun yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu ja Tampereen korkeakoulusäätiö sr.  

Molemmat hankkeet ovat saaneet rahoituksen Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teemasta.

Tilaisuuden juontaa Sofia-Charlotta Kakko. Aamukahvit järjestetään suomeksi.

Ilmoittaudu aamukahveille 16.9. klo 16 mennessä

 
Lisätietoja 

Pia Repo, tuottaja, Luova verkko -hanke, Taiteen edistämiskeskus 
[email protected]  

 

Luovan verkon aamukahvit

Luovan verkon aamukahveilla keskustellaan taiteen, kulttuurin ja luovan alan kehittämisestä. Jokaisessa tapaamisessa on oma teemansa, johon liittyen esitellään hankkeita, jotka ovat saaneet rahoituksen Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teemasta. 

Aamukahvit syksyllä 2024: