Tapahtuma

Taideklinikka Kontiolahdella: Yhdessä enemmän – Yhteistyön voimaa taide- ja kulttuurialalla

Tervetuloa Yhdessä enemmän – Yhteistyön voimaa taide- ja kulttuurialalla -työpajaan! Tilaisuus tarjoaa taide- ja kulttuurialan ammattilaisille mahdollisuuden kehittää yhteistyötaitojaan, vahvistaa kollegiaalisuutta ja ymmärtää syvällisemmin ryhmätyön sekä verkostojen arvoa.
Mustalla ja violetilla piirretty hahmo seisoo yhdellä kädellä kiven päällä. Hahmon yläpuolella lukee teksti Sillanrakentajat

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ti 10.9.2024 klo 17.00 — 21.00

Tapahtumapaikka

USVA-talo, Oikopolku 14, 80770 Kontiolahti

Tapahtuman tyyppi

Ilmoittautuminen käynnissä

Tule mukaan "Yhdessä enemmän" -työpajaan ja koe, kuinka yhteistyöllä ja kollegiaalisuudella voidaan saavuttaa suuria asioita taide- ja kulttuurialalla. Yhdessä voimme saavuttaa enemmän!

Työpajan sisältö ja menetelmät

  • Interaktiiviset harjoitukset: Käytännönläheiset tehtävät ja osallistavat harjoitteet auttavat osallistujia soveltamaan oppimaansa käytännössä ja kehittämään yhteistyötaitojaan.
  • Ryhmäkeskustelut ja -analyysit: Osallistujat pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja oppimaan toisiltaan ryhmäkeskustelujen ja analyysien kautta.
  • Asiantuntijapuheenvuoro: Ajattelua laajentavat case-esimerkit taiteilija-asiantuntija Katriina Haikalalta, joka jakaa näkemyksiään yhteistyön ja verkostojen merkityksestä taide- ja kulttuurialalla.
  • Verkostoitumistilaisuudet: Strukturoituja keskusteluja, joissa osallistujat voivat tutustua toisiinsa ja luoda uusia ammatillisia kontakteja.

Työpaja kestää neljä tuntia (4 h). Tilaisuus sisältää kahvitaukoja, jotka tarjoavat lisää mahdollisuuksia verkostoitumiseen.

Työpajan tavoitteet

  1. Oppia yhteistyötaitoja: Osallistujat tutustuvat tehokkaan yhteistyön periaatteisiin ja käytännön työkaluihin, jotka auttavat heitä rakentamaan vahvoja ja toimivia tiimejä erilaisissa projektitilanteissa.
  2. Vahvistaa kollegiaalisuutta: Työpaja tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen ja syvempien ammatillisten suhteiden luomiseen, mikä edistää yhteisöllisyyttä ja pitkäaikaista yhteistyötä.
  3. Ymmärtää ryhmätyön ja verkostojen arvo: Osallistujat saavat näkemyksiä siitä, kuinka ryhmätyö ja verkostot voivat tukea ja kasvattaa työskentely mahdollisuuksia taide- ja kulttuurialalla.

Kohderyhmä

Työpaja on suunnattu kaikille eteläsavolaisille, pohjoissavolaisille ja pohjoiskarjalaisille taide- ja kulttuurialan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää yhteistyötaitojaan ja laajentaa ammatillisia verkostojaan.

Ilmoittautuminen

Osallistujilta vaaditaan etukäteisilmoittautuminen. Paikkoja on rajoitetusti, joten varmista paikkasi ajoissa! Ilmoittaudu mukaan täältä.

Kouluttaja

Työpajan kouluttajana toimii Taiken taiteilija-asiantuntija Katriina Haikala

Katriina Haikala (s. 1977) on monialainen taiteilijavalmentaja, jolla on 17 vuoden ura taiteen, valmentamisen ja näiden kahden risteyksessä. Haikala on koko uransa ajan yhdistänyt taiteellisen toimintansa saumattomasti yhteiskunnallisiin teemoihin hyödyntäen taiteen voimaa muutoksen herättämiseen ja saanut näin aikaan merkittävää vaikuttavuutta aikaiseksi sekä yksilö- että yhteiskuntatasolla. Haikala on järjestänyt yksityisnäyttelyitä ja yhteisöllisiä projekteja sekä Suomessa että ulkomailla, mm. New York Cityssä, Lontoossa, Berliinissä, Pariisissa, Roomassa, Madridissa ja Tokiossa. Hänen lähestymistapansa ei ole vain valloittanut yleisöä, vaan se on kiinnittänyt myös kansainvälisen median huomion ja nostanut hänen työnsä globaalille näyttämölle. Haikalan taiteellinen työ onkin huomioitu laajasti sekä kotimaisessa että ulkomaisissa medioissa Helsingin Sanomista Huffington Postiin. Vuonna 2016 Olivia-lehti valitsi Haikalan 15 inspiroivan suomalaisen naisen joukkoon. Haikala on esiintynyt myös "Women Who You Should Now" -sivustolla. Vuonna 2015 Haikala voitti Suomen Luovien alojen liikeideakilpailun ja edusti Suomea kansainvälisessä Creative Business Cupissa samana vuonna.