Tapahtuma

Taike & Cupore Talks: Taiteilijan työ ja työterveys

Cuporen tutkijat Minna Ruusuvirta ja Emmi Lahtinen kertovat ensimmäisiä tuloksia uusimmasta Taiteen ja kulttuurin barometristä. Barometrin aiheena on tällä kertaa taiteilijoiden työhyvinvointi. Osajulkistuksessa tarkastellaan taiteilijoiden näkemyksiä työterveys- ja sosiaaliturva-asioista sekä työssä jaksamisesta. Taiteen ja kulttuurin barometriraportti julkaistaan kokonaisuudessaan 30.3.2023.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ke 8.2.2023 klo 12.00 — 13.30

Tapahtuman tyyppi

Webinaari

Taiteen ja kulttuurin osajulkistuksen tuloksia kommentoivat tilaisuudessa eri aloilla toimivat taiteilijat. Keskustelua moderoi kirjailija, valtion kirjallisuustoimikunnan puheenjohtaja Marjo Heiskanen.

Tilaisuuden lopuksi taiteilija-asiantuntija Pauliina Valtasaari kertoo Taiken ja Melan yhteisprojektista, jossa kehitetään taiteilijoille työhyvinvoinnin palveluita työssä jaksamisen tueksi. Projekti kestää kaksi vuotta (2022–2023), ja nyt esitellään syksyllä 2022 järjestettyjen työnohjausryhmien toteutusta ja alustavia tuloksia, joita sovelletaan palveluiden jatkokehittämisessä.

Ohjelma

12.00 Avaus ja tilaisuuden kulku

Tutkija Emmi Lahtinen & erikoistutkija Minna Ruusuvirta, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore: Taiteilijan työ ja työterveys. Taiteen ja kulttuurin barometrin 2022 tuloksia.

Taiteilijoiden keskustelu ja kommentit esitetyistä tuloksista

Keskustelemassa ovat:

Esiintyvä taiteilija Iiro Heikkilä
Kapellimestari, viulisti, MusT, työnohjaaja, psykodraamaohjaaja, luonto-ohjaaja Tuomas Hannikainen
Taidemaalari Maaria Märkälä

Keskustelun moderoi kirjailija, valtion kirjallisuustoimikunnan pj. Marjo Heiskanen.

Yhteenveto keskustelusta, kysymyksistä ja kommenteista

Taiteilija-asiantuntija Pauliina Valtasaari, Taiteen edistämiskeskus Taike: Kokemuksia Taiken Työhyvinvointia taiteilijoille  -projektista 

13.30 Tilaisuus päättyy