Tapahtuma

Taike & Cupore Talks: Tulevaisuuden taiteentekijät

Tulevaisuuden taiteentekijät -tilaisuudessa keskustellaan taiteen ja kulttuurin roolista ja vaikuttavuudesta yhteiskunnassa sekä tuodaan taiteilijoiden ääntä kuuluviin.
Ihmisiä kävelemässä.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ke 30.11.2022 klo 14.00 — 16.30

Tapahtumapaikka

Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu

Tapahtuman tyyppi

Seminaari

Aiheena on Taiteen edistämiskeskus Taiken ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen huhtikuussa julkistama Tulevaisuuden taiteilijat -barometri. Taiteen ja kulttuurin barometri seuraa vuosittain vaihtuvalla teemalla taiteilijoiden toimintaedellytyksiä sekä tuo esiin taiteenaloilla toimivien näkemyksiä ajankohtaisiin kysymyksiin ja ilmiöihin.

Tulevaisuuden taiteilijat -barometrin tulokset kiteyttivät taiteilijoiden näkökulmia: säännöllinen ja turvattu toimeentulo on taiteilijoiden ykköstoive, toivotaan myös taiteilijoiden osaamisen laajempaa tunnistamista. Korona-aika näkyy vastauksissa, se on vahvistanut kokemusta epävarmuudesta ja arvostuksen puutteesta.

Lisäksi kuullaan Teme ry:n hankkeesta, jossa etsitään ratkaisuita freelancerien työelämän ongelmiin. Freelancereiden kokemukset ovat yhä yleisempiä. Freelance-työssä on vapautta ja paljon positiivia puolia, mutta erityisesti puutteita vaikkapa työhyvinvoinnissa ja työkulttuureissa.

Lopuksi kuullaan tietoisku Oulu 2026 -tutkimushankkeesta. Cupore seuraa ja arvioi Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta, toiminnan vaikutuksia ja myös sekä pidempiaikaista vaikuttavuutta Oulussa ja kumppanikunnissa.

Tapahtuman juontaa Oulun kaupungin kulttuurijohtaja Sami Ylisaari.

Ohjelma

klo 14 Tervetuliaissanat kulttuuripalvelupäällikkö Johanna Tuukkanen, Oulun kaupunki

klo 14.10 Tulevaisuuden taiteilijat –barometrin esittely, tutkija Minna Ruusuvirta, Cupore

klo 14.45 Keskustelu taiteilijoiden tulevaisuuden työskentelyedellytykset, keskustelijoina tanssija-koreografi Milla Virtanen, tanssija-tanssinopettaja Julian Owusu ja kuvataiteilija Kaija Hinkula

klo 15.25 projektipäällikkö Anna Anttila, Teme ry, Freet2030-hanke – kommenttipuheenvuoro ja hankkeen esittely

klo 15.40 Oulu 2026, tutkija Mervi Luonila, Cupore

klo 16.15 loppusanat erityisasiantuntija Alla Räisänen, Taiteen edistämiskeskus

Linkki striimiin

Pääjärjestäjä: Taike
Yhteistyökumppanit: Oulun kaupunki