Uutinen

Tila ja vastuut - Kuution jälkeen, osa 4 | Podcast

Voiko taide olla turvallinen tila? Kuinka eristäytyminen ja saavutettavuus vuorottelevat taidehankkeissa? Kuinka tasapainoilla turvattujen rakenteiden ja tuntemattomien muuttujien välimaastossa kuraattorin roolissa?

Jaksossa pohditaan paikan merkitystä taiteen synnyssä. Taideasiantuntija Maija Kasvisen vieraana väitöskirjatutkija ja kuraattori Anna Jensen sekä ohjelmapäällikkö ja kuraattori Eliisa Suvanto. Jensen ja Suvanto ovat järjestäneet yhdessä lukuisia julkisen tilan taidehankkeita kuten Pori Biennalen sekä käyttämättömiä tiloja hyödyntävän Space Invadersin.

Kuution jälkeen – keskustelua julkisesta taiteesta on Taiteen edistämiskeskuksen julkaisema podcastsarja. Keskusteluissa pohditaan taiteen merkitystä taidegallerian ulkopuolella.

Kuuntele jakso

Kesto: 51 minuuttia

Jakso tulee saataville myös mm. seuraaviin palveluihin:

Onko kriitikon tehtävä toimia hyvän maun tuomarina, taiteen myyntimiehenä vai kenties jotain aivan muuta? Kriitikon roolista Taiken taideasiantuntija Maija Kasvisen kanssa keskustelee kriitikko Leena Kuumola.

Jakso 2: 
Maija Kasvisen vieraana on Kuvataideakatemian professori Anna-Kaisa Rastenberger. Yhdessä he pohtivat sitä, kuinka esittämiskäytäntöjen evoluutio on vaikuttanut tapaamme kohdata taidetta.

Jakso 1: 
Taiken taideasiantuntija Maija Kasvinen ja Suomen kulttuurirahaston erityisasiantuntija ja Taidekoti Kirpilän museonjohtaja Johanna Ruohonen tekevät katsauksen julkisen maalauksen historiaan ja sen merkitykseen tänä päivänä.