Nyhet

Statens projektstipendier för 2015 ansöks i september – beslut i februari-mars

De nya statliga konstkommissionerna, som inleder sin period i början av 2015 och utses av konstrådet under höstens lopp, fattar beslut om projektstipendierna. På grund av att kommissionerna ändras fattas beslut om stipendierna i februari-mars.

Projektstipendierna är avsedda för professionella konstnärer, konstjournalister eller av dem bildade arbetsgrupper för att genomföra enskilda projekt i Finland eller i utlandet. Stipendier kan också sökas för internationella projekt och samarbete. Sammantaget utdelas det cirka 2,9 miljoner euro. Stipendiernas belopp varierar beroende på konstart från 1 000 euro till 15 000 euro.

I ansökningen om projektstipendier är för första gången med också de nya konstarterna performans och experimentell scenkonst, ljus- och ljudkonst samt miljökonst.

Ansökningstiden för projektstipendier upphör på tisdagen den 30 september kl. 16.15. För ansökningar som skickas per post räcker den sista ansökningsdagens poststämpel.

Ansökningsinformationen enligt konstart och utskrivbara ansökningsblanketter som pdf-format finns på Taikes webbsidor. Centret för konstfrämjande förutsätter att sökande bekantar sig med ansökningsinformationen innan ansökningen fylls i.

Statens konstkommissioner är Centret för konstfrämjandes expertorgan som fattar beslut om statens konstnärsstipendier samt andra stipendier och pris åt konstnärer, konstnärsgrupper och sammanslutningar. Kommissionerna fattar beslut om stipendierna utifrån kollegial bedömning. Ansökningarna bedöms och beslut bereds i sektioner enligt konstart.

Ytterligare information:
Centret för konstfrämjandes kundservice
Tfn 02956 330 700, vardagar kl. 10–14
[email protected]