Uutinen

Eloon!-kiertue yhdistää luovat alat ja elinkeinoelämän ratkaisemaan alueiden elinvoimahaasteita

Suomen Yrittäjät ja Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko -hanke järjestävät Eloon!-kiertueen, joka kokoaa yhteen elinkeinoalojen sekä taiteen, kulttuurin ja luovan alan toimijoita. Tavoitteena on ideoida uusia ratkaisuja alueiden elinvoimahaasteisiin. Kiertue järjestetään syksyllä Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Rovaniemellä ja Raumalla.
Eloon!-kiertue: Luovia ratkaisuja alueiden elinvoimahaasteisiin.

Eloon!-kiertue pyrkii löytämään luovia ratkaisuja alueilla havaittuihin elinvoimahaasteisiin, kuten houkuttelevuuden, elinvoiman ja pitovoiman parantamiseen. Elinvoimahaasteita pohditaan perinteisten elinkeinoalojen sekä taiteen, kulttuurin ja luovan alan toimijoiden yhteistyössä.  

"Kiertue tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen ja monialaiseen ideointiin. Samalla se on foorumi uuden liiketoiminnan kehittämiseen elinkeinoelämän ja luovien alojen välille,” sanoo Sonja Antosalo Suomen Yrittäjiltä.

Eloon!-kiertue järjestetään syksyllä 2024 neljällä eri paikkakunnalla: Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Rovaniemellä ja Raumalla. Jokaisella kiertueen paikkakunnalla paikalliset järjestäjät ovat tunnistaneet alueensa elinvoimahaasteita, joihin pureudutaan monialaisesti työpajatyöskentelyllä.

Syksyn tapaamisiin kutsutaan toukokuun aikana alueilla toimivia elinkeinoalojen sekä taiteen, kulttuurin ja luovan alan toimijoita. Kesäkuussa aukeaa myös avoin ilmoittautuminen muille kiinnostuneille näiden alojen toimijoille.  

“Toivottavasti Eloon!-kiertueella saadaan aikaan niin kiinnostavia aloitteita ja yhteistyön muotoja, että kiertuetta innostutaan jatkamaan myös keväällä 2025. Keskustelemme mielellämme uusien paikkakuntien kanssa heidän tarpeistaan elinvoimaisuuden kehittämiseen yhteistyössä luovien alojen ja muiden toimialojen kanssa,” sanoo Sofia-Charlotta Kakko Taiteen edistämiskeskuksesta.

Eloon!-kiertueen järjestävät Suomen Yrittäjät ja Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko -hanke (ESR+). Kiertue toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kuntien, ELY-keskusten, maakuntien liittojen sekä Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen kanssa. 
 

Eloon!-kiertueen aikataulut syksyllä:

 

Lisätietoja

Sofia-Charlotta Kakko, hankepäällikkö, Taiteen edistämiskeskus, [email protected], +358 295 330 912

Sonja Antosalo, asiantuntija, Suomen Yrittäjät [email protected], +358 50 303 7846

Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko -hanke koordinoi valtakunnallista Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teemaa. Luova verkko auttaa taiteen, kulttuurin ja luovan alan toimijoita hakemaan ESR+-rahoitusta sekä tukee rahoituksen saaneita hankkeita. Yhtenä tavoitteena on kannustaa luovien alojen toimijoita monialaisempaan yhteistyöhön sekä laajentamaan verkostojaan ja elinkeinomahdollisuuksiaan.

Suomen Yrittäjät on elinkeinoelämän keskusjärjestö, joka ajaa yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Järjestö vahvistaa yrittäjyyttä, vaikuttaa yrittäjien puolesta ja verkostoi yrittäjiä valtakunnallisesti, alueellisesti maakunnissa ja paikallisesti kunnissa.  

Lue Eloon!-kiertueesta Suomen Yrittäjien verkkosivuilta

Eloon!-kiertueen visuaalinen ilme: Aino Papinniemi