Nyhet

Rekordantal stipendieansökningar – den elektroniska ansökningen lyckades

Centret för konstfrämjande (Taike) mottog 5 632 elektroniska ansökningar i stipendieutlysningen som avslutades i dag. Det här var första gången e-tjänsten var i ett så här omfattat bruk. Kunderna var på det stora hela nöjda med e-tjänsten.

En del av ansökningarna i systemet väntar ännu på diarienummer. Detta betyder att sökande tills vidare inte ser sin ansökan. Det finns ingen orsak till oro. Alla ansökningar som har skickat före kl. 16 registreras i systemet som anlända, fastän en del med en liten fördröjning.

Vid sidan av elektroniska ansökningar har Taike mottagit också pappersansökningar. Deras totala antal har man inte ännu exakta uppgifter om. Det som kan sägas med säkerhet redan nu är att antalet ansökningar ökade från fjolåret.

Nu ansöktes riksomfattande projektstipendier, residensstipendier och stipendier för mångkultur samt regionala arbetsstipendier, projektstipendier och stipendier för barnkultur.

Taikes expertorgan – sju statliga konstkommissioner och 13 regionala konstkommissioner – fattar beslut om stipendierna i början av 2016.