Artikkeli

Katriina Haikala aloittaa taiteilija-asiantuntijana

Taiteen edistämiskeskus on valinnut taiteilija Katriina Haikalan taiteilija-asiantuntijaksi liittyen taiteilijoiden työhyvinvointiin. Haikala aloittaa tehtävässään lokakuun alussa.
Katriina Haikala puolikuvassa harmaan taustan edessä musta paita yllään
Kuva: Katriina Haikala

Haikala työskentelee pääasiassa juuri käynnistyneessä Mielenterveyden työkalupakki -hankkeessa. Taike toteuttaa hanketta yhteistyössä Työterveyslaitoksen, Muusikkojen liiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton sekä Kulttuuripolitiikan tutkimussäätiö Cuporen kanssa. Hankkeen keskiössä on freelance-taiteilijoiden työhyvinvoinnin tukeminen. 

Lisäksi Haikala hoitaa muita taiteilijoiden työhyvinvointiin liittyviä tehtäviä ja jatkaa aiempia Melan ja taiteilijajärjestöjen kanssa toteutettuja aloitteita. Taiteilijoiden työhyvinvoinnin teemat ovat olleet aiempaa laajemmin esillä Taikessa korona-pandemian aikana ja siitä palautumisen myötä. 

Katriina Haikala on toiminut monialaisesti taiteen ja valmentamisen risteyksessä. Hän on yhdistänyt taiteellisen toimintansa yhteiskunnallisiin teemoihin hyödyntäen taiteen voimaa muutoksen herättämiseen. Haikala on toiminut opettajana Aalto-yliopistossa ja useissa ammattikorkeakouluissa. Taide- ja taidepedagogisen koulutuksen lisäksi Haikala on myös henkilövalmentaja, fasilitaattori ja systeeminen team coach.