Arvonimet ja palkinnot

Erityisen ansioituneet taiteen ammattilaiset voivat saada työstään tunnustuksen arvonimen tai palkinnon muodossa.

Tasavallan presidentti myöntää taiteen akateemikon arvonimen taideneuvoston esityksestä. Taiteen akateemikkoja voi olla samanaikaisesti yksitoista.

Taiteilijaprofessoriapurahat myönnetään hakemuksesta erityisen ansioituneille taiteilijoille ja apurahan saajilla on oikeus käyttää taiteilijaprofessorin nimikettä.

Palkinnot

Valtion taidetoimikunnat päättävät vuosittain alansa valtionpalkinnoista. Palkinnon voi saada taiteilija tai taiteilijaryhmä tunnustuksena kolmen edellisen vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai suorituksesta. Palkinnon voi saada myös taiteilija, joka on toiminut pitkään ja ansiokkaasti oman taiteenalansa hyväksi. Myös taiteenalan yhdistys tai muu yhteisö voidaan palkita.

Alueellinen taidetoimikunta jakaa vuosittain taidepalkinnon alueensa ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalan yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Palkinnot jaetaan veikkausvoittovaroista.

Viimeksi muokattu: 26.04.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku