Tiedote

Pelit tekevät hyvää – uusi kirja esittelee pelitaidetta kulttuurihyvinvoinnin edistäjänä

Pelisuunnittelija ja pelitaiteen läänintaiteilija (2019–2023) Jaakko Kemppaisen vastajulkaistussa kirjassa ”Pelit tekevät hyvää” käsitellään pelien ja pelitaiteen hyvinvointivaikutuksia.
Kirjan kansi. Teksti "Jaakko Kemppainen" ja "Pelit tekevät hyvää". Kansikuvassa korumaisia pelinappuloita.

Peliteollisuuden ja taidekentän yhdyspinnoilta ponnistavassa kirjassaan pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen avaa pelejä taidemuotona sekä yhdistää pelaamisen erityispiirteitä tutkittuun tietoon kulttuurin hyvinvointivaikutuksista. Lisäksi hän esittelee erilaisia pelaamisen ja pelien tekemisen muotoja sekä tarjoaa ohjeita omien pelien tekemiseen sekä pelintekoharrastuksen tukemiseen.

Kemppainen esittelee pelit toimijuuden ja vuorovaikutteisuuden taiteena, jolla on paljon hyödyntämismahdollisuuksia kulttuurihyvinvoinnin kentällä ja joka edesauttaa pelaajiensa hyvinvointia monin eri tavoin:

Aktiiviset pelaajat ovat aina tienneet, että pelaamisella on vaikutusta yksilön hyvinvointiin. Haastavaan pulmaan uppoutuminen tai sekunnin murto-osien tarkkuudella käytävän mätkinnän pelaaminen vievät pois arjen haasteista ja virittävät aivoja erilaisille taajuuksille. Ystävien kanssa pöytäroolipelaaminen tai pelijameissa lautapelien väsäily virkistävät sielua ja antavat kokemuksia omasta kyvykkyydestä.

Jaakko Kemppainen on pelisuunnittelija ja Suomen ensimmäinen pelitaiteen läänintaiteilija (2019–2023). Kirja on valmistunut osana Kemppaisen työtä pelitaiteen läänintaiteilijana ja on osa Taiteen edistämiskeskuksen kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalveluiden toimintaa. 

Julkaisun tiedot

Jaakko Kemppainen: Pelit tekevät hyvää
Aviador
ISBN: 9789523812420

Lisätietoja

Pelisuunnittelija Jaakko Kemppainen (Pelit tekevät hyvää -kirja), [email protected]

Erityisasiantuntija Isto Turpeinen (Kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalvelu), [email protected], 0295 330 831