Myönnetty tuki

Etelä-Savon taidepalkinto 2023 Savonlinna Big Band yhdistykselle

Etelä-Savon taidetoimikunta myöntää vuoden 2023 taidepalkinnon Savonlinna Big Band yhdistys ry:lle. Palkinto myönnetään siitä ansiokkaasta työstä, jota Savonlinna Big Band yhdistys on tehnyt uuden vuoden konsertin järjestämisessä yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin ja Savonlinnan Orkesterin kanssa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.
Julkaistu
Orkesteri solisteineen lavalla.
Kuva: Soila Puurtinen

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Savonlinna Big Band yhdistyksen käynnistämä yhteistyö on saanut aikaan eteläsavolaisen musiikkiperinteen, jonka toivoisi elävän pitkään. Yhteistyö antaa kuulijalle ja tekijöille mahdollisuuden kokea täyteläisen ja laadukkaan musiikillisen elämyksen.

Big Bandin aloittama orkesteriyhteistyö osoittaa, että pienet, jopa vähäiset, paikalliset resurssit yhdistämällä pystytään "tekemään isosti". Yhteistyöllä on pystytty järjestämään laadukas viihdemusiikkikonsertti kahdella paikkakunnalla, Savonlinnassa ja Mikkelissä, oman maakunnan voimin. Tällainen yhteistyö näyttää vahvaa esimerkkiä yhteistyön voimasta. 

Etelä-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja: 
Susanna Mäki-Oversteyns, erityisasiantuntija,  [email protected], p. 0295 330 837