Myönnetty tuki

Kaakkois-Suomen taidepalkinto 2023 Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset TÄKY ry:lle

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on päättänyt myöntää alueellisen taidepalkinnon Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset TÄKY ry:lle. Toimikunta myöntää palkinnon pitkäaikaisesta, ansiokkaasta työstä kaakkoissuomalaisen taiteen ja taidekäsityön puolesta. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.
Julkaistu
Kuusi naista seisovat kukkataulun edessä ja hymyilevät.
TÄKY ry:n aktiiveja Muotoilusyksy-kutsunäyttelysarjan marraskuun näyttelyn avajaisissa. Vasemmalta Tiina Rajakallio, Seija Hopeasalmi, Tarja Talonpoika, Irja Olkkonen, Riitta Papinniemi ja Kirsti Hallamaa. Kuva: Tuija Hietanen

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

TÄKY:n toiminta on jo 40 vuoden ajan edistänyt ammattimaisesti tehtyä taiteellista työtä ja tarjonnut väyliä ammatilliseen kehittymiseen. TÄKY:n näyttelyt ovat olleet kautta linjan laadukkaita. Kuratoidut Muotoilusyksy-teemanäyttelyt ovat tuoneet esiin suomalaista muotoiluosaamista. Gallerian lisäksi TÄKY:n myymälä on tarjonnut myyntikanavan taidekäsityölle. Yhdistys on myös pitänyt luentoja, taiteilijaesittelyjä ja pienimuotoisia työpajoja.

TÄKY ylläpitää ammattimaista taidekäsityöläisyyttä ja antaa mallia viime vuosina yhä laajemmaksi kasvaneelle käsityöharrastajien joukolle sekä käsitöiden arvostuksen nousulle. Toivomme yhdistykselle toiminnallisia vuosia tulevaisuudessa koko Kaakkois-Suomen alueella ja kiitämme yhdistyksen aktiiveja pitkäjänteisestä yhdistystoiminnasta.

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätiedot: Laura Pajunen, suunnittelija, [email protected], p. 0295 330 911