Myönnetty tuki

Keski-Suomen taidepalkinto 2023 Keski-Suomen kirjailijat ry:lle

Keski-Suomen taidetoimikunta on päättänyt myöntää vuoden 2023 Keski-Suomen taidepalkinnon Keski-Suomen kirjailijat ry:lle. Vuonna 1962 perustettu järjestö on Jyväskylän ja koko alueen kirjailijoita pitkään yhdistänyt toimija. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.
Julkaistu
Puutalo luontoisella pihalla.
Kuva: Olli-Pekka Tennilä

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Keski-Suomen kirjailijat on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana aktiivinen etenkin erilaisten kirjallisuustapahtumien ja -klubien järjestämisessä. Niiden kautta se on tuonut kirjallisuutta ja kirjailijoita lähemmäs lukijoita ja kaupungin elämää. Tapahtumia on järjestetty esimerkiksi Vakiopaine-baarissa ja Jyväskylän kirjailijatalossa. Monitaiteelliset Sähkö-klubit ja kirjalliset Salongit ovat jo käsite, ja niissä on käynyt sekä paikallisia esiintyjiä että tunnettuja suomalaisia ja kansainvälisiä vieraita. 

Keski-Suomen kirjailijat on tehnyt myös paikallista ja kansainvälistä yhteistyötä muiden kirjallisten organisaatioiden sekä muiden taidealojen, kuten teatterin ja kuvataiteen järjestöjen, kanssa. Viimeisin yhteistyö oli vuonna 2023 avatun Jyväskylän taidekadun tiimoilta. 

Yhdistyksen hallinnoimassa perinteisessä kirjailijatalossa järjestetään työpajoja ja residenssitoimintaa kirjailijoille. Lisäksi Keski-Suomen kirjailijat pyörittää arvostelupalvelua aloitteleville kirjailijoille.

Keski-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:

Sari Ilmola, erityisasiantuntija, [email protected], p. 0295 330 830