Myönnetty tuki

Satakunnan taidepalkinto 2022 tanssija, tanssinopettaja Kati Aallolle

Satakunnan taidetoimikunta palkitsi tanssija Kati Aallon ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä esiintyvänä taiteilijana ja tanssinopettajana. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.
Julkaistu
Tanssija hyppää ilmaan esityksessä ja hänen mekkonsa helmat lentävät.
Kuva teoksesta Tänä iltana. Kuvaaja: Unto Rautio

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Tanssija, tanssinopettaja Kati Aallon vaikutus porilaiseen taidekasvatukseen ja tanssitaiteeseen on merkittävä. Hän on onnistunut samanaikaisesti toimimaan kansainvälisillä kentillä omaa osaamistaan kehittäen ja samalla jatkanut työtään Porissa. Se on harvinaista esittävän taiteen kentällä, jossa taiteilijat pakkautuvat yhä enemmän pääkaupunkiseudulle.  

Aalto on opiskellut tanssia niin kotimaassa kuin ulkomailla, muun muassa Tampereen konservatoriossa, Dance Center of Columbiassa Chicagossa sekä Lontoossa Pineapple- ja Works- studioilla. Aalto kuuluu Pori Dance Companyn (PDC) perustajajäseniin ja on tanssinut yli viidessäkymmenessä PDC:n tuotannossa sekä kiertänyt osana ryhmää muun muassa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa. Aalto on tanssinut myös Martha Dance Companyssa Chicagossa ja Porin teatterin tuotannoissa sekä erilaisissa yhteistuotannoissa. 

Tanssinopettajana Kati Aalto on toiminut Liisa Nojosen tanssikoulussa ja Tanssikoulu Tankassa. Hän on opettanut muun muassa jazz- ja nykytanssia sekä teatteritanssia kaikenikäisille oppilaille eri tasoilla. Aalto on vaikuttanut useaan sukupolveen porilaisia tanssinharrastajia, unohtamatta niitä oppilaita, joille tanssista on tullut ammatti, esiintyvänä taiteilijana tai tanssipedagogina.

Satakunnan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja: 
Salla Mistola, erityisasiantuntija, salla.mistola@taike.fi, p. 0295 330 875.