Myönnetty tuki

Taideneuvosto tukee monitaiteista hyväpuhe-hanketta

Taideneuvosto on jakanut 30 000 euron avustuksen Rasmus ry:lle, joka edistää hyväpuhetta sosiaalisessa mediassa ja julkisessa tilassa.
Julkaistu

Rasmus – Rasismin ja muukalaispelon vastainen yhdistys koordinoi monitaiteista ja digitaalista hanketta. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Kulttuurikameleontit ry, Palace and Cultural Network (PACUNET) sekä Afrofinns ry. Mukaan on tulossa vähintään parikymmentä eri alojen taiteilijaa.

Yleisölle hanke näyttäytyy flashmob-esitysten, tanssien ja näytelmien sekä musiikkikappaleen ja musiikkivideon muodossa. Hankkeen sisältöä levitetään sosiaalisessa mediassa ja julisteina oppilaitoksiin, kirjastoihin ja kulttuuritaloihin. Hankkeessa hyödynnetään uutta teknologiaa, kuten 360-videoita ja lisätyn todellisuuden (AR) elementtejä.

Rasmus ry:n koordinoima hanke vahvistaa ihmisten monikulttuurista identiteettiä ja edistää hyviä väestösuhteita, demokratiaa ja sosiaalista hyvinvointia.

Hakemuksia tuli kaikkiaan 19.

Taideneuvosto on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) ja opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelin taidepoliittisissa linjauksissa. Taideneuvosto päättää vuosittain kertaluontoisista avustuksista, joilla se tukee uusia tapoja osallistua taiteen keinoin yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hyväpuheteema on kolmivuotinen (2017-2019) ja koskee kehittämisrahahakua vielä ensi vuonna.

Lisätietoja: Taideneuvoston puheenjohtaja Risto Ruohonen, yhteydenotot Lea Halttunen, erityisasiantuntija, [email protected], p. 0295 330 713.

Erityisavustus
RASMUS - Rasismin ja muukalaispelon vastainen yhdistys ry, Helsinki, 30 000 €
Monitaiteinen hyväpuhe-hanke