Myönnetty tuki

Varsinais-Suomen taidepalkinto 2023 äänitaiteilija Antti Tolville

Varsinais-Suomen taidetoimikunta on päättänyt myöntää Varsinais-Suomen taidepalkinnon äänitaiteilija Antti Tolville. Toimikunta myöntää palkinnon tunnustuksena ansiokkaasta työstä, jota Tolvi on tehnyt äänitaiteen parissa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.
Julkaistu
Antti Tolvi katosoo ylös päin harmaan seinän edessä.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Antti Tolvi on taiteilija, jonka työskentelyssä poikkeuksellinen tuotteliaisuus yhdistyy taiteellisesti korkeaan ja tinkimättömään laatuun. Oman omintakeisen tuotantonsa lisäksi Tolvi on väsymättömästi luonut mahdollisuuksia myös muille äänitaiteilijoille, esiintyjille ja muusikoille ja tuonut heidän tuotantoaan varsinaissuomalaisen yleisön saataville. Antti Tolvin minimalistisella estetiikalla toteuttamat teokset vapauden, rauhan ja kiitollisuuden teemoista toimivat yhtä lailla niin paikallisella ja valtakunnallisella kuin kansainväliselläkin kentällä.

Antti Tolvi (s. 1977 Panelia) on turkulainen äänitaiteilija ja esiintyjä, joka on toiminut aktiivisesti Suomen kokeellisen musiikin kentällä vuodesta 2002 lähtien. Tolvi on esiintynyt kolmella mantereella ja hän on julkaissut 14 soololevyä. Vuosina 2016–2023 Tolvi on pitänyt 18 yksityisnäyttelyä ja osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin. Hän on järjestänyt vuotuista Kiilan Äänipäivät -äänitaidetapahtumaa Kemiönsaarella vuodesta 2014.

Varsinais-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätiedot: Salla Mistola, erityisasiantuntija, [email protected], p. 0295 330 875