Myönnetty tuki

Wacky Tie Filmsille Pirkanmaan taidepalkinto 2022

Pirkanmaan taidetoimikunta palkitsi tuotantoyhtiö Wacky Tie Films Oy:n taiteellisesti kiinnostavien ja merkityksellisten elokuvien tuottamisesta. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.
Julkaistu
Ihmiset istuvat aurinkoisella laiturilla.
Kuvassa Wacky Tie Filmsin Ville Hakonen, Jussi Sandhu, Pasi Hakkio, Hanna Kaihlanen ja Niina Virtanen. Kuva: Wacky Tie Films

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Wacky Tie Films on osoittanut, että määrätietoisella liiketoiminnan kehittämisellä voidaan rakentaa taiteellisesti kunnianhimoinen tapa toteuttaa merkityksellisiä elokuvia. Aineettomiin oikeuksiin perustuva kansainvälinen liiketoiminta onnistuessaan skaalautuu, ja pienistäkin yleisöistä muodostuu maailmanlaajuisesti isoja massoja. 

Luovuutta ja energiaa uhkuva tuotantoyhtiö henkilökuntineen on edellytys hyvien ja menestyvien elokuvien tekemiselle, olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Wacky Tie Films on näillä ominaisuuksilla varustettu tuotantoyhtiö lisättynä vielä sinnikkyydellä erittäin kilpaillulla alalla. Pirkanmaa tarvitsee aktiivisesti toimivaa tuotantoyh-tiötä ja Pirkanmaan taidetoimikunta haluaa omalta osaltaan kannustaa sitä eteenpäin.

Viime vuoden ensi-illoista mainittakoon Tuija Halttusen pitkä dokumenttielokuva Näin pilvet kuolevat ja Teemu Nikin elokuvan Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia osatuotanto.

Pirkanmaan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja: 

Sari Ilmola, erityisasiantuntija, [email protected], 0295 330 830.

https://www.wackytie.fi