Projekti

Immersiivinen mediataide ja animaatio Oodissa

Keskustakirjasto Oodin mediatila Kuutio avaa mahdollisuuden taiteilijoille kokeilla osallistavaa, vuorovaikutteista työskentelyä Taiken ja Oodin yhteistoteutuksessa 2019-2022. Projekti tuottaa uusia, immersiivisiä taideteoksia Oodiin. Teokset avautuvat yleisölle myös työpajojen ja luentojen muodossa.
Hankkeen tila:
Päättynyt
Ajankohta:
-
Animoitu hahmo, jolla on uimalasit ja snorkkeli.
Kuva: Joonas Hyvönen, God's Flat Earth is Drowning, 2020.

Ensimmäinen osa "Mediakuutio" toteutettiin kesällä 2020, kun taiteilijat Ami Lindholm ja Joonas Hyvönen esittelivät mediataideteoksensa Kuutiossa.

Toinen osa, "Ääreen - dokumentaarisuus animaatiossa" toi lokakuussa 2021 Oodin kaikille esityspinnoille uutta, suomalaista animaatiota, joka tarkasteli immersiivisyyden käsitettä laveasti. Tuotantoon valittiin  Leena Pukin ja Karoliina Paapan vuorovaikutteinen animaatioteos "Syväluotaus - Millaista on uida delfiiniparven keskellä"

Ääreen-projekti toteutettiin yhteistyössä Animaatiokillan, Turku Animated Fim Festivalin, Taiteilijajärjestö Muun, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEKin, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Kavin, Aalto-yliopiston, Dokumenttikillan ja tanskalaisen ANIDOX foorumin kanssa. 

Animoitu maisema meren pohjasta.
Leena Pukki & Karoliina Paappa: Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?”, 2021

Immersiivisen mediataiteen ja animaation projekti tavoittelee ymmärrystä osallistavasta mediataiteesta, sen konseptoimisesta julkiseen ympäristöön sekä tietoa ja kokemusta välittäjyydestä tässä toimintaympäristössä. Kolmannen osan aihe on kuraattori välittäjänä, ja osana projektia nähdään lokakuussa 2022 Niko Luoman teos Oodin Kuutiossa.

Projektin vaiheet