Projekti

Kenen luonto?

Luonnon valokuvaamiseen keskittyvä Kenen luonto? on maamme kautta aikain laajin luontoa käsittelevä valokuvahanke, joka etsii valokuvaamisesta uudenlaisia työkaluja kestävän kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen.
Hankkeen tila:
Päättynyt
Ajankohta:
-
Kuningatarmehiläistä esittävä veistos galleriassa.
Harri Larjoston veistos ”Kuningatar”. Kuva: Marko Hämäläinen

Hankkeen ytimenä toimii Suomea kiertävä näyttely, jossa luontokuvaajat ja valokuvataiteilijat esittäytyvät ensimmäistä kertaa yhdessä. Kenen luonto? -näyttelyssä nähdään monimuotoisia luontotulkintoja alan huippunimiltä sekä nousussa olevilta lupauksilta.

Kenen luonto? -hankkeen tavoitteena on yhdistää valokuvataiteilijoita ja luontokuvaajia, tieteentekijöitä sekä kaikkia luonnosta kiinnostuneita pohtimaan yhdessä uutta luontokuvaa sekä sen roolia yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Ajatuksena on synnyttää ja kiihdyttää positiivisia reaktioita sekä muutosta kohti kestävämpää kehitystä. Hanke puhuu luonnon puolesta, nostaa esiin huippuosaamista ja rakentaa uudenlaisia toiminta-alustoja ammattilaisille ja harrastajille. Keskeisinä teemoina ovat muutos, mukautuminen ja toivo. Hankkeen kuraattorina toimii taide-, luonto- ja ympäristökuvauksen dosentti TaT Juha Suonpää.

Näyttelykiertueen tekijät: Lauri Eriksson, Mika Honkalinna, Nina Huisman, Juho Jäppinen, Sanna Kannisto, Jaakko Kahilaniemi, Sami Karjalainen, Veera Konsti, Laura Konttinen, Ritva Kovalainen, Harri Larjosto, Lasse Lecklin, Ulla-Mari Lindström, Esko Männikkö, Anna Niskanen, Tuula Närhinen, Riitta Päiväläinen, Antti-Jussi Rantala, Perttu Saksa, Juha Taskinen, Noora-Maija Tokee ja Markus Varesvuo.