Tapahtuma

Kulttuuripoliittisen selonteon viimeistelyseminaari

Keväällä käynnissä ollut selontekotyö huipentuu seminaariin, jonne opetus- ja kulttuuriministeriöllä on ilo kutsua taiteen, kulttuurin ja luovien alojen edustajat sekä kaikki aiheesta innostuneet kuulemaan ja keskustelemaan kulttuuripolitiikasta ja sen tulevaisuuden suunnasta Suomessa. Ohjelmassa on asiantuntijapaneeli ja yhteistä keskustelua kulttuurista ja kulttuuripolitiikasta.
Graafinen kuvituskuva

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

To 6.6.2024 klo 09.30 — 12.00

Tapahtumapaikka

Tiedekeskus Heureka, Vantaa

Tapahtuman tyyppi

Hybriditilaisuus

Tänä keväänä käynnissä ollut selontekotyö huipentuu seminaariin, jonne opetus- ja kulttuuriministeriöllä on ilo kutsua taiteen, kulttuurin ja luovien alojen edustajat sekä kaikki aiheesta innostuneet kuulemaan ja keskustelemaan kulttuuripolitiikasta ja sen tulevaisuuden suunnasta Suomessa. Ohjelmassa on asiantuntijapaneeli ja yhteistä keskustelua kulttuurista ja kulttuuripolitiikasta.

Ohjelma:

klo 9.30 Kahvitarjoilu

klo 10.00 Vantaan nuorisovaltuuston jäsenet avaavat tapahtuman

klo 10.10 Paneelikeskustelu, panelisteina tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook, talousvaliokunnan pj. Sakari Puisto, Moomin Characters Ltd:n hallituksen pj. Sophia Jansson sekä Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja Kaarina Gould.

klo 10.55 Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrandin kommenttipuheenvuoro

klo 11.00 Nuori taiteilija Silva Pitkälä Vaskivuoren lukiosta esiintyy

klo 11.10 Missä mennään, kulttuuripoliittinen selonteko? Taiken johtaja Kaisa Rönkkö sekä kulttuuripoliittisen selonteon pääsihteeri Liisa Suvikumpu avaavat yleisökeskustelun.

klo 12.00 Tilaisuus päättyy

Kulttuuripoliittinen selonteko on pääministeri Orpon hallitusohjelman mukaisesti valmisteltava kunnianhimoinen tulevaisuuskuva, Suomen kulttuuristrategia 2040-luvulle saakka. Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multalan asettama asiantuntijatyöryhmä on valmistellut selontekoa laajapohjaisesti kulttuurikenttää ja suurta yleisöä osallistaen. Selonteko valmistuu kesällä, ja hallitus antaa sen eduskunnalle syyskaudella 2024.

Tapahtumaan on mahdollista osallistua paikan päällä tai striimin välityksellä. Ilmoittautumiset paikan päälle Heurekaan viimeistään tiistaina 4.6.2024. Striimiin osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista.

Seuraa striimiä OKM:n Youtube-kanavalla