Tapahtuma

KUTU - Valtakunnalliset kulttuurituottajapäivät & kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät

KUTU - Valtakunnalliset kulttuurituottajapäivät & kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät on kaksipäiväinen seminaaritapahtuma, joka kokoaa yhteen kulttuuritoiminnan ammattilaiset verkostoitumaan ja keskustelemaan yhteistyön merkeissä.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ma 9.10.2023 klo 10.00 — Ti 10.10.2023 klo 15.30

Tapahtumapaikka

Paviljonki, Jyväskylän messu- ja tapahtumakeskus, Lutakonaukio 12, Jyväskylä

Tapahtuman tyyppi

Seminaari

Kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa puitteet ympäri Suomea saapuvien kollegoiden kohtaamiseen, ajankohtaista tietoa muuttuvan kentän tarpeeseen ja työvälineitä kulttuurituottamisen monialaiseen toimenkuvaan.  

Lisäksi tänä vuonna KUTU-tapahtuman toisena painopisteenä on opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämä kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät, joka keskittyy kulttuuritoiminnan kehittämiseen muuttuvalla kuntakentällä. Päivillä tullaan käsittelemään myös uuden hallitusohjelman kulttuuripainotuksia ja katsotaan tulevaisuuteen ohjelman linjausten läpi.

Tapahtumassa ovat puhujina mm. Suomen Kuntaliiton kuntatalousasioiden johtaja Sanna Lehtonen, Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Kaisa Rönkkö ja Tampereen yliopiston tutkija Riie Heikkilä. Tavoitteena on saada vieraaksi myös uusi kulttuuriasioista vastaava ministeri. Tapahtuman juontaa Marianna Räsänen.

KUTU-päivillä on mahdollisuus osallistua myös erilaisiin rinnakkaissessioihin, joista saa tietoa ja työkaluja kulttuurin tuottamisen työnkuvaan. Rinnakkaissessioiden aiheina käsitellään muun muassa asiakaslähtöistä tapahtumatuotantoa, rahoitusosaamista, yhdenvertaisten kulttuuripalveluiden toteuttamista, sekä luovan alan tuottajien henkisen infran kehittämistä. Tapahtuman ohjelma löytyy FCG:n verkkosivuilta.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, Suomen Kuntaliitto ry, Yhteistuumin - Kuntien kulttuuritoiminnan yhteyspiste ja Keski-Suomen liitto.

Liput ovat myynnissä FCG:n koulutuskalenterissa ja Early Bird -hintaisia lippuja saa ostettua 30.6. asti.