Tapahtuma

Raaka/Aine – Arvo, jäte ja Uusi paikallinen

Raaka/Aine – Arvo, jäte ja Uusi paikallinen on New European Bauhaus Festivalin satelliittitapahtuma, joka järjestetään Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla ja verkossa 15.4.2024 klo 14.00.
Tapahtuman nimi, jonka yhteydessä kaksisuuntaiset nuolet oikealle ja vasemmalle sekä vasemmalle alas ja oikealle ylös. Punasävytteisessä taustakuvassa lyhytaaltoaseman elektronisia koneita.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ma 15.4.2024 klo 14.00 — 16.00

Tapahtuman tyyppi

Striimataan

Jälkifossiilinen elämäntapa vaatii kokonaisvaltaista uudelleenajattelua. Vakiintuneet instituutiot hakevat rooliaan tässä uudessa todellisuudessa. Tämä tapahtuma on osa pyrkimystä etsiä polkuja yhteistyölle eri tieteenalojen välillä, ja avata keskustelua siitä, kuinka eri tutkimusalat voivat tukea toisiaan tuntemattomaan tulevaan suunnistamisessa.

Tässä keskustelussa tuodaan keskiöön se, mikä on jätetty, hylätty tai tuomittu arvottomaksi. Kuinka meidän täytyy ajatella resurssin käsitettä uudestaan? Kuinka resurssin käsite yhdistää arkkitehtuuria, taidekenttää ja yhteiskuntatieteitä? Millaista roolia paikka/paikallisuus näyttelee maailmassa, jossa arvon ja jätteen käsitteet muovataan uusiksi? Mistä ja miten syntyy arvoa, kun huomio kiinnitetään siihen, mikä on työnnetty sivuun?

Tapahtuma yhdistää useiden eri tutkimus- ja kehitysprosessesien intressejä, resursseja ja arvovirtoja kokeellisessa ympäristössä.

Tämä yhteistyössä Taiken kanssa järjestettävä New European Bauhaus Festivalin satelliittitapahtuma lähetetään suorana YouTubessa, tapahtumapaikan verkkosivuilla ja New European Bauhaus Festivalin kanavilla.