Tapahtuma

#StopHatredNow 2024 – Actions & Empathy

#StopHatredNow on interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta, joka luo uutta diskurssia moninaisuudesta. Tänä vuonna tapahtumaviikko järjestetään 13.-17.5.2024 teemalla Actions & Empathy.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ma 13.5.2024 klo 09.00 — Pe 17.5.2024 klo 14.00

Tapahtuman tyyppi

Hybriditilaisuus

Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta, sekä intersektionaalisista feministisistä strategioista. Inklusiivisuus, moninaisuus, syrjimättömyys, saavutettavuus ja sosiaalinen ja ekologinen kestävyys ovat jokaisen taide- ja kulttuuri-instituution tulevaisuutta määrittäviä kysymyksiä.

Tapahtumaviikon ohjelma sisältää keynote-puheenvuoroja, luentoja, työpajoja ja muita alustuksia sekä ohjelmaa Turun Titanik-galleriassa ja näyttelyopastuksen ja paneelikeskustelun Espoon EMMAssa. Valtaosa ohjelmasta toteutetaan Zoom-alustalla ja striimataan #StopHatredNow-nettisivuilla.

#StopHatredNow on suunnattu taide- ja kulttuuri-instituutioille, yksittäisille taiteilijoille ja toimijoille sekä kulttuurivaikuttajille, mutta kuka tahansa aiheista kiinnostunut on tervetullut mukaan keskustelemaan.

Maanantaina 13.5. Taiteen edistämiskeskuksen tiloissa Helsingissä järjestettävään instituutiopäivään toivotaan osallistujiksi erityisesti taide- ja kulttuurialan instituutioissa työskenteleviä. Maanantain ohjelmaan tulee ennakkoilmoittautua tällä lomakkeella.

Ohjelmaa on tarjolla suomeksi ja englanniksi, niin paikan päällä kuin verkossa. Tapahtuma on kokonaisuudessaan maksuton.

Vuonna 2024 #StopHatredNow-tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Catalysti, Emma, FinnAgora, Globe Art Point, Goethe-Institut Finnland, Kiila ry, Kulttuuria kaikille -palvelu, MiklagårdArts, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Publics, Taiteen edistämiskeskus, Titanik, UrbanApa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Löydät tarkemmat tiedot ja koko ohjelman osoitteesta www.stophatrednow.fi.