Tapahtuma

TAIKE & CUPORE TALKS: Taiteilijan työn monet muodot

Tule mukaan kuulemaan vuoden 2023 Taiteen ja kulttuurin barometrin tuloksia, Itä-Suomen alueellisia kuulumisia ja kulttuuripoliittisen selonteon uusimpia käänteitä. Tapahtuma on osa Kuopio tanssii ja soi -festivaalin Kuopio Talks -seminaarisarjaa.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Pe 14.6.2024 klo 14.30 — 16.30

Tapahtumapaikka

Valohalli, Kuopion Musiikkikeskus

Tapahtuman tyyppi

Hybriditilaisuus

Tapahtumassa kuullaan Taiken johtajan Kaisa Rönkön puheenvuoro, jonka aiheena on Muuttuva maailma – muuttuva kulttuuriala. Puheenvuoro liittyy käynnissä olevaan kulttuuripoliittiseen selontekoon.

Cuporen erikoistutkija Minna Ruusuvirta esittelee tuoreimman Taiteen ja kulttuurin barometrin tuloksia. Tänä vuonna barometrin aiheena on taiteilijan työn monet muodot. Barometriesittelyn jälkeen taiteilijat keskustelevat barometrin tuloksista ja tuovat esille omia kokemuksiaan taiteilijan työn monimuotoisuudesta. Taiteilijakeskustelussa ovat mukana kuvataiteilija ja tuottaja Maijariitta Karhulahti Kuopiosta, freelance kuvittaja, graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija Mirva Liimatta Kuopiosta ja näyttelijä ja ohjaaja Topi Marin Iisalmesta.

Taiken Itä-Suomessa toimivan aluehankkeen, Sillanrakentajien, ajankohtaisia kuulumisia kertovat Virpi Rautsiala ja Tiia-Mari Mäkinen.

Tilaisuuden juontaa monitaiteilija Lasse Forsgren ja musiikkia esittää muusikko Anna Voutilainen-Veijonen. Tilaisuuden avaa Kuopio tanssi ja soi ry:n toiminnanjohtaja Salima Peippo.

Barometrin ovat toteuttaneet Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore. Tutkimukseen pääset tutustumaan tästä linkistä.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan mukaan voi liittyä joko paikan päällä Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa tai striimin välityksellä. Tilaisuus striimataan Kuopio tanssii ja soi -festivaalin Facebook- ja YouTube-kanaville ja siitä tulee jälkikäteen tallenne festivaalin YouTube-kanavalle.