Tapahtuma

Taiken kuntailtapäivä: Hyvinvointia kulttuurista – Kunnat ja alueet samalla polulla

Miten kulttuurihyvinvoinnin palvelut tavoittavat asiakkaan alueuudistuksen jälkeen? Kuinka toimii yhteistyö kuntien ja hyvinvointialueiden yhdyspinnoilla?

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ti 28.3.2023 klo 14.00 — 15.30

Tapahtuman tyyppi

Webinaari

Hyvinvointialueen tavoitteena on palvella alueensa asukkaita tasapuolisesti. Vastaavasti laki edellyttää kunnan tarjoavan kulttuuripalvelua kaikille kuntalaisilleen. Kulttuuripalvelut ovat kuitenkin eri kunnissa erilaisia. Miten rakentaa yhdyspintaa kunnan ja hyvinvointialueen kesken? Hyvinvointikoordinaattori Jaana Ylänen kertoo kokemuksia Tampereelta ja Pirkanmaalta.

Seinäjoella on työstetty kaupungin ja hyvinvointialueen välisiä yhteistyö- ja ostopalvelusopimuksia kulttuuripalveluiden toteuttamisesta. Ikääntyvien kulttuuritoiminnan koordinaattorina työskentelevä Satu Kokkoniemi avaa sopimusprosessia sekä ajankohtaisia asioita sopimuksen valmistelusta.

Teatterikeskuksen uudet kotisivut toimivat teatterialan taiteilijoiden palvelutarjottimena hyvinvointialueille koko Suomessa. Yhteistyötä valmisteltiin huolella Taiken rahoittamissa IKO-hankkeissa. Teatterikeskuksen kehittämispäällikkö Anu Karanto ja Taiken erityisasiantuntija Isto Turpeinen kertovat tuoreista suunnitelmista.

Kevään toinen kuntailtapäivä on toteutettu Taiken kuntien kulttuuritoiminnan asiantuntijapalvelujen ja kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalveluiden yhteistyönä.

Pääjärjestäjä: Taiteen edistämiskeskus