Tapahtuma

Taiteella totalitarismia vastaan

Taike osallistuu Porissa järjestettävään SuomiAreenaan toteuttamalla paneelikeskustelun yhdessä Ihmisoikeuskeskuksen kanssa keskiviikkona 26.6. klo 18-18:45 kaupungintalon pihalavalla. Paneelikeskustelussa pureudutaan siihen millainen merkitys taiteella on totalitarismia vastustettaessa.
Taustalla punasävyinen kuva yleisöstä, jossa hymyileviä ihmisiä. Päällä teksti: "Olemme mukana. Suomi Areena 25.-28.6.2024" ja MTV3 ja Porin kaupungin logot, sekä SuomiAreenan verkko-osoite.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ke 26.6.2024 klo 18.00 — 18.45

Tapahtumapaikka

Kaupungintalon pihalava, SuomiAreena, Pori

Tapahtuman tyyppi

Yleisötilaisuus

Sota Ukrainassa jatkuu jo kolmatta vuotta. Samalla Putin on ajanut Venäjällä opposition ja sananvapauden ahtaalle. Toisinajattelijoiden on vaikea saada viestiään esille, ja kun demokratian pohja rapautuu, taidekin alistetaan osaksi autoritaarisia rakenteita. 

Taiken ja Ihmisoikeuskeskuksen järjestämä paneelikeskustelu keskittyy venäjänkielisten taiteilijoiden ja journalistien vapauteen. Jos taide ja vapaa media ovat keinoja vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa, miten voimme tukea niitä?

Keskustelua johdattaa Suomen journalistiliiton kansainvälisten asioiden asiantuntija Salla Nazarenko ja vieraina ovat freelance-journalisti Anna Jarovaja, Suomen venäjänkielisen demokraattisen yhteisön puheenjohtaja Irina Vesikko, AKHE-teatterin perustajajäsen ja taiteilija Pavel Semchenko, sekä Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Jarna Petman.

SuomiAreena on yhteiskunnallinen foorumi, jonka paneelikeskusteluissa pureudutaan päivänpolttaviin teemoihin. Tapahtuman paneelikeskustelut ovat kaikille avoimia. Lue lisää ohjelmasta SuomiAreenan sivuilta: Ohjelma - Taiteella totalitarismia vastaan | SuomiAreena