Tapahtuma

Tilaajavastuulaki julkisessa taiteessa

Tervetuloa HAM Helsingin taidemuseon ja Taiteen edistämiskeskus Taiken järjestämään Tilaajavastuulaki julkisessa taiteessa -seminaariin keskiviikkona 22.11.2023.
Henkilö mittaa viivoittimella teosta.
Kuva: Keke Leppälä

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ke 22.11.2023 klo 09.00 — 12.30

Tapahtumapaikka

Tennispalatsi, HAM-sali, Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

Tapahtuman tyyppi

Hybriditilaisuus

Puolipäiväinen tapahtuma on suunnattu kaikille julkisen taiteen tilausten parissa työskenteleville ja asiasta kiinnostuneille, niin taiteilijoille kuin tilaavana osapuolena toimiville museo- ja kunnallisalan toimijoillekin.

Aamupäivän aikana käsitellään mm. kysymyksiä siitä, mitä työskentely julkisen taiteen parissa edellyttää taiteilijalta – pitääkö olla y-tunnus, entä mikä on tilaajavastuulaki – ja mitä julkisen taideteoksen tilaajan tulisi tietää tilaajavastuulaista.

Puhumassa ovat Suomen Taiteilijaseuran juristi Viivi Kuosa sekä Helsingin kaupungin harmaan talouden torjuntaohjeen laatimisessa mukana ollut hankintalakimies Marja Sarmela. Lisäksi kuulemme taiteilija Jussi Juurisen tuoreita kokemuksia julkisen taiteen toteuttamisesta. EMMAn intendentti Henna Paunu kertoo Espoon toimintamallista.

Tapahtuma järjestetään Tennispalatsin HAM-salissa (Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki) ja striimataan Teamsin kautta. 
Tapahtuma on ilmainen, ja ohjelman jälkeen seminaarivieraat ovat tervetulleita tutustumaan omatoimisesti HAMin näyttelyihin.

Ohjelma

8.50 Ovet auki
9.00 Aamukahvi
9.20 Alkusanat
9.30 Viivi Kuosa, juristi, Suomen Taiteilijaseura
10.30 Jussi Juurinen, Taiteilijan kokemusasiantuntijapuheenvuoro
10.50 Marja Sarmela, hankintalakimies, Helsingin kaupunki
11.50 Kommenttipuheenvuoro: Henna Paunu, intendentti, EMMA
12.00 Yhteinen keskustelu
12.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen tilaisuuteen päättyy 15.11. Läsnätilaisuuteen mahtuu 60 ensimmäistä ilmoittautunutta.