Uutinen

Henri Terho on valittu taiteen tukemisen päälliköksi | Tiedote

Erityisasiantuntija, FL Henri Terho on valittu Taiteen edistämiskeskuksen taiteen tukemisen päälliköksi. Taiteen tukemisen päällikkö vastaa Taiken apuraha- ja avustusasioista sekä Taiken yhteydessä toimivien taidetoimikuntien toiminnasta.

Henri Terho on työskennellyt Taiteen edistämiskeskuksessa ja sitä edeltäneissä toimikunnissa vuodesta 2009 lähtien. Tällä hetkellä hän vastaa Taiken julkisen taiteen asiantuntijapalvelujen toiminnasta ja on visuaalisten taiteiden toimikunnan ja Varsinais-Suomen taidetoimikunnan esittelijä. Hän toimii myös valtion taideteostoimikunnan puheenjohtajana.

Aikaisemmin Terho on työskennellyt kulttuurihistorian tutkijana Turun yliopistossa erikoisaloina mm. teatterihistoria, kaupunkitutkimus, festivaalit ja populaarimusiikki.

Henri Terho aloittaa uudessa tehtävässään 1.11.2021 alkaen. ”Oleellista on turvata taiteen rahoitus turbulenssien keskellä ja miettiä mahdollisimman laajaa vaikuttavuutta. Taiken tärkein tehtävä on tukea taiteilijoiden toimeentuloa ja vahvistaa taiteen yhteiskunnallista näkyvyyttä,” Terho toteaa. 

Taiken taiteen tukemisen päällikkö Esa Rantanen lopettaa työnsä Taikessa 13.8.
16.8.-31.10. taiteen tukemisen päällikön tehtäviä hoitaa Hanna Susitaival

Lisätietoja:

Henri Terho, p. 0295 330 901
Hanna Susitaival, p 0295 330 910