Uutinen

Kohtaamisia, vuorovaikutusta ja yhteistyötä – yhteisötaide valloittaa länsirannikon

Ensimmäistä kertaa järjestettävä yhteisötaiteen triennaali VASTAAN+OTTO avaa laajan näkymän taiteeseen, jonka lähtökohtana on ihmisten välinen kohtaaminen, vuorovaikutus ja yhteistyö. Teemalla VASTAAN+OTTO viitataan sekä vastaanottamisen ja vieraanvaraisuuden että vastustamisen ja vallankäytön kysymyksiin. Kenet toivotamme tervetulleeksi, kenelle käännämme selkämme? Kenen joukoissa seisomme, kenen äänet kuuluvat? Mikä herättää yhteenkuuluvuuden tunteen tässä ajassa?

VASTAAN+OTTO
I. yhteisötaiteen triennaali
1.4.–5.6.2016
Helsinki–Kemiönsaari–Turku–Mynämäki–Rauma–Pori–Vaasa

VASTAAN+OTTO levittäytyy länsirannikon kaupunkeihin kevätkesällä 1.4.-5.6.2016. Tapahtumapaikkakuntia ovat Helsinki, Kemiönsaari, Turku, Mynämäki, Rauma, Pori ja Vaasa. Ohjelmisto pitää sisällään taiteilijavierailuja, työpajoja, keskusteluita, teospresentaatioita ja tapahtuma-aikana rakentuvia teos- ja ohjelmakokonaisuuksia. Kullakin paikkakunnalla yhteisötaidetta lähestytään eri näkökulmista sekä koti- että ulkomaisten taiteilijoiden toimesta.

Tähän mennessä julkistettuun taiteilijajoukkoon lukeutuvat mm. Kalle Hamm, Dzamil Kamanger, Ishmael Falke, Sandrina Lindgren, Olga Jitlina, Brynhild Bye-Tiller, Maria Nordbäck, Local A., Katriina Andrianov, Arkipelag Workshop ry, työryhmä Toivettula, Kallio, Torkkeli, Lau Nau & Toivettula, Katri Kauppala, Alkupiste ry sekä työpari Ninni Korkalo ja Anne Niskala. Taiteilijoiden yhteistyötahoja ovat muun muassa Karjalan evakot, gay-yhteisöt, pakolaiset, kaupunginosien asukkaat, lapsiperheet ja vanhan ajan kyläilyperinteestä kiinnostuneet nuoret. Tutustu osallistujiin ja sisältöihin sivuilla www.vastaanplusotto.fi/info/

VASTAAN+OTTO 2016 yhteisötaiteen triennaalin järjestävät Koneen Säätiön ylläpitämä taiteilija ja tutkijaresidenssi Saaren kartano ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste yhteistyössä yhteisötaiteen kentällä toimivien taiteilijoiden ja organisaatioiden kanssa.

Lisää taiteilijoita ja loput ohjelmatiedot julkistetaan helmikuun 2016 loppuun mennessä sivuilla www.vastaanplusotto.fi

Lisätietoja:

Suvi Solkio
yhteisötaiteen läänintaiteilija

Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen aluetoimipiste
[email protected]
p. 0295 330 902

Pia Bartsch
yhteisötaiteilija

Saaren kartano, Koneen Säätiö
[email protected]