Uutinen

Maria Pirkkalainen-Barber aloittaa kansainvälisten asioiden asiantuntijana

Taiteen edistämiskeskuksen kansainvälisten asioiden asiantuntijana on aloittanut Maria Pirkkalainen-Barber. Hänen tehtävänään on valmistella ja laatia viraston kansainvälisen toiminnan strategia. Tehtävä on uusi ja kestää kesäkuun loppuun 2025.
Maria Pirkkalainen-Barber kuvattuna ulkona ja hän katsoo kameraan.
Kuva: Heta Heikkala / Finnish Film Affair

Taiteen ja kulttuurin kansainvälistymisen edistäminen on noussut Taiken strategiseksi painopisteeksi, ja Taike on tarkentamassa siihen liittyvää toimintaansa. Tavoitteena on laatia kokonaiskuva kansainvälisestä toiminnasta ja työnjaosta Suomessa sekä määritellä sen pohjalta Taiken strateginen rooli taiteen ja kulttuurin kansainvälistymisen edistämisessä. Pirkkalainen-Barberin tehtävänä on kartoittaa kokonaiskuvaa siitä, mitä kansainvälisyyttä edistävät organisaatiot tällä hetkellä tekevät ja jääkö niiden väliin katvealueita, joissa Taiken tulisi ottaa roolia. 

”Kansainvälisyys on yksi Taiken uuden strategian keskeisistä painotuksista, ja sen vuoksi tarvitsemme nyt aivan erityistä osaamista kansainvälisen toiminnan vahvistamiseksi ja erilaisten kansainvälistymisen ulottuvuuksien tunnistamiseksi. Olemme iloisia saadessamme Maria Pirkkalainen-Barberin luotsaamaan Taiken kansainvälisiä asioita”, sanoo Taiken johtaja Kaisa Rönkkö.

Maria Pirkkalainen-Barber siirtyy Taikeen suomalaisten elokuvien ja sarjojen vientitapahtuma Finnish Film Affairin ohjelmapäällikön tehtävästä, jossa hän toimi vuodesta 2019 saakka. Lisäksi hänen vastuualueenaan on ollut pohjoismainen koulutusohjelma Nordic Flair, jonka viimeisimpänä kohderyhmänä olivat näyttelijät.

Luovien alojen kansainvälistymiseen erikoistuneella Pirkkalainen-Barberilla on työkokemusta Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutista, ulkoministeriöstä, British Film Institutesta ja Yle Teema -kulttuurikanavalta. Lisäksi hän on toiminut yrittäjänä ja projekti- ja markkinointipäällikkönä, tutkinut taide- ja kulttuurialan rahoitusrakenteita sekä toiminut tuomaristossa esimerkiksi Tallinnan elokuvafestivaalilla.

Koulutukseltaan Pirkkalainen-Barber on kauppatieteiden maisteri Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta sekä valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Hän jakaa aikansa Helsingin ja Kemiönsaaren välillä.
 

Lisätiedot:

Johtaja Kaisa Rönkkö, [email protected], p. 0295 330 874