Uutinen

Valmennus- ja vertaisryhmä taiteilijoille – tukea henkiseen hyvinvointiin ja työkykyyn

Ilmoittadu mukaan!

Ryhmä on tarkoitettu freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville ammattitaiteilijoille. Ryhmä on osallistujille maksuton.
Piirroskuvassa yksi henkilö tanssii, yksi soittaa ja yksi istuu ohjaajan tuolissa.

Valmennus- ja vertaisryhmässä saat vertaistukea, jäsennystä ja voimavaroja, rohkeutta ja innostusta työn tekemisen kehittämiseen, iloa ja itseluottamusta sekä verkostoja työsi tueksi. Ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää, että pystyt osallistumaan kaikkiin ryhmätapaamisiin.

Ryhmään osallistumisen yhteydessä sinulla on mahdollisuus osallistua tutkimukseen, joka liittyy kestäviin työpolkuihin taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla. Tutkimuksessa myös arvioimme ryhmätoiminnan vaikutusta osallistujien työhyvinvointiin.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Voit ilmoittautua ryhmään myös, vaikka et haluaisi osallistua tutkimukseen.

Ryhmään otetaan 10 freelancerina, yrittäjänä tai apurahansaajana työskentelevää taiteilijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikkien taiteenalojen ammattitaiteilijat ovat tervetulleita, myös työttömät tai osa-aikaisesti taidetyötä tekevät.

Vertaisryhmä tapaa kuusi erillistä kertaa Työterveyslaitoksen tiloissa Helsingissä osoitteessa Topeliuksenkatu 41b seuraavina päivinä:

16.1.2024
30.1.2024
13.2.2024
27.2.2024
12.3.2024
26.3.2024

Kaikki tapaamiset ovat klo 13.00–15.30. Toivomme, että pystyt osallistumaan kaikkiin tapaamisiin.

Ennen ryhmän alkua sovimme kanssasi henkilökohtaisen alkuhaastattelun. Sen tavoitteena on tutustua, kuulla odotuksistasi valmennus- ja vertaisryhmälle sekä keskustella työstäsi ja työurastasi/työpoluistasi. Jos haluat osallistua tutkimukseen, toivomme suostumustasi alkuhaastattelun äänitallentamiseen.

Ryhmässä käsittelemme muun muassa näitä teemoja:

  • Työhyvinvointi 
  • Minä ammattilaisena 
  • Rakenteet, raha, toimeentulo 
  • Yhteisöt, verkostot, kollegiaalisuus 
  • Taiteilijan työura/työpolut 

Ryhmän työskentely rakentuu erilaisista harjoituksista, keskusteluista ja valmennussisällöistä.

Valmennus- ja vertaisryhmä toteutetaan Työterveyslaitoksen ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyönä. Ryhmää ohjaavat erityisasiantuntija Heli Ansio (Työterveyslaitos) ja taiteilija-asiantuntija Katriina Haikala (Taike).

Ilmoittautudu ryhmään Työterveyslaitoksen sivujen kautta

Vertaisryhmä on osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. Hanke tarjoaa mielen hyvinvoinnin ja työkyvyn tukea taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla toimiville yksin työskentelijöille sekä kaikenkokoisille ja -näköisille työyhteisöille. Taike on hankkeen kumppani taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan osalta.