Uutinen

Valmennus- ja vertaisryhmiä taiteen, kulttuurin ja tapahtumien ammattilaisille käynnistyy eri paikkakunnilla

Mielenterveyden työkalupakki -hanke järjestää maksuttomia valmennus- ja vertaisryhmiä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen freelancereiden, yrittäjien ja apurahansaajien mielen hyvinvoinnin tueksi. Hankkeessa järjestetään ryhmiä yhteensä 26. Tänä vuonna käynnistyy 22 ryhmää.

Ryhmissä käsitellään mielen hyvinvointiin liittyviä sisältöjä, ja ne tarjoavat tukea henkiseen hyvinvointiin ja työkykyyn. Ryhmiä vetävät eri taustaiset työnohjaajat ja valmentajat. Ryhmät ovat osallistujille maksuttomia. 

Valmennus- ja vertaisryhmät kokoontuvat vuonna 2024 Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Tämän lisäksi järjestetään kuusi etänä kokoontuvaa ryhmää, jotka toteutetaan kolmella eri kielellä - suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Yksi kokoontumiskerta on kestoltaan 2–3 tuntia. Ilmoittautuminen moniin kevään ryhmiin aukeaa helmi-maaliskuussa. 

Ajantasaista listaa tarjolla olevista valmennus- ja vertaisryhmistä ylläpidetään Taiken verkkosivuilla: Mieli-hanke / Valmennus- ja vertaisryhmät vuonna 2024  

Valmennus- ja vertaisryhmiin ilmoittaudutaan Työterveyslaitoksen sivujen kautta

Mielenterveyden työkalupakki -hanke on osa Suomen Kestävän kasvun ohjelmaa. Työterveyslaitoksen toteuttaman hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Taiteen edistämiskeskus, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Muusikkojen liitto sekä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto.
 

Lisätiedot:

Katriina Haikala, taiteilija-asiantuntija, p. 0295 330 805, [email protected]