Julkaisu

Rohkeus kohdata – Taiteilija vanhustyössä

Taiteen edistämiskeskuksen julkaisema ja Kanerva Kartanon kirjoittama Rohkeus kohdata – Taiteilija vanhustyössä käsittelee taiteilijan työtä sosiaali- ja terveysalalla. Kirja on suunnattu erityisesti kulttuurihyvinvoinnin parissa työskentelemisestä kiinnostuneille taiteilijoille ja vanhuspalveluiden työntekijöille.
Kirjan kansi, jossa vihreää maalattua havumaista kuvitusta ja kirjan nimi.

Julkaisun tyyppi

PDF

Kirjoittaja(t)

Kanerva Kartano

Julkaisija

Taiteen edistämiskeskus

Julkaisuaika ja -paikka

Helsinki 2023

ISBN

978-952-69505-6-3

Kanerva Kartanon kirja Rohkeus kohdata – Taiteilija vanhustyössä esittelee vuodesta 2017 asti tamperelaisessa Sointu Senioripalveluissa työskennelleen yhteisötaiteilijan kokemuksia vanhuspalveluiden tiimin jäsenenä. Kirjassa kuvataan myös taiteen vaikutuksia palveluasumisen arjessa. Näitä vaikutuksia ovat muun muassa harvenneet ambulanssikutsut ja masennusoireiden väheneminen.

Rohkeus kohdata tarjoaa tietoa kulttuurihyvinvointitoiminnan suunnitteluun hyvinvointialueiden ja vanhuspalveluiden suunnittelijoille ja johtajille. Sitä suositellaan kulttuurihyvinvoinnin parissa työskentelemisestä kiinnostuneille taiteilijoille ja vanhuspalveluiden työntekijöille.

Kirja kuuluu Taiteen edistämiskeskuksen Kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalvelun taiteilijan työtä sosiaali- ja terveysalalla esitteleviin julkaisuihin. Sen ovat toimittaneet taideasiantuntija Katri Leppisaari ja erityisasiantuntija Isto Turpeinen.