Myönnetty tuki

Satakunnan taidepalkinto 2023 Sensommar Filmfestille

Satakunnan taidetoimikunta on päättänyt myöntää Satakunnan taidepalkinnon Sensommar Film Festival ry:lle. Toimikunta myöntää palkinnon tunnustuksena ansiokkaasta uudesta elokuvatapahtumasta. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.
Julkaistu
Kolme ihmistä istuu vanhan talon edessä rappusilla.
Festivaalin taiteelliset johtajat Severi Koivusalo ja Laura Asmala sekä tuottaja Anni Fahler. Kuva: Eleonora Weyner / Sensommar Filmfest

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Kaksikielinen elokuvafestivaali Sensommar Filmfest toteutettiin Reposaaren ainutlaatuisessa merellisessä miljöössä. Alue loi tapahtumalle aivan omanlaisensa tunnelman ja puitteet. Festivaalin taiteellinen taso ja laadukas toteutus tekivät toimikuntaan vaikutuksen. Festivaali myös löysi yleisönsä heti ensimmäisenä vuotenaan. Osana festivaalia nähtiin muun muassa White Nights -elokuva, joka on kuvattu Reposaaressa – yleisö katsoikin elokuvaa samoilta tuoleilta ja samassa salissa kuin eräässä elokuvan kohtauksessa.

Festivaalin taiteelliset johtajat Severi Koivusalo ja Laura Asmala sekä tuottaja Anni Fahler osoittivat festivaalilla rohkeutta, luovaa ajattelua ja näkemyksellisyyttä. Uusi tapahtuma Reposaaressa on tärkeä ja omintakeinen lisä Satakunnan tapahtumatarjontaan. Sensommar Filmfestilla on loppuun asti hiottujen yksityiskohtien ja näkemyksellisyytensä takia kaikki potentiaali nousta valtakunnallisesti vetovoimaiseksi tapahtumaksi.

Satakunnan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätiedot: 

Salla Mistola, erityisasiantuntija, [email protected], p. 0295 330 875