Podcast

Digiloikka

Kuution jälkeen, osa 2

Mistä taide alkaa ja mihin se loppuu? Hallitsevatko kaupalliset intressit ja henkilökohtaisen brändin kiillottaminen perinteisesti markkinavoimia uhmanneen taiteen alueella? Miten loikka installaatiosta instaan vaikuttaa taiteen muotoon ja sisältöön?
Maija Kasvinen ja Anna-Kaisa Rastenberger poseeraavat. Alla podcastin logo, jossa nimi ja vaalea pensselin jälki.
Taiken Maija Kasvinen (kuvassa vasemmalla) ja Kuvataideakatemian Anna-Kaisa Rastenberger keskustelevat taiteen muodoista fyysisen tilan ulkopuolella. Valokuvat: Vilhelm Sjöström ja Anna-Kaisa Rastenberger.
Digiloikka
Podcast sarja
Kuution jälkeen - keskustelua julkisesta taiteesta
Osa
2
Kesto
40:53
Tässä jaksossa sukelletaan syvälle internetin pyörteisiin ja keskustellaan siitä, minkälaisia muotoja taide saa fyysisen tilan ulkopuolella. Taideasiantuntija Maija Kasvisen vieraana on Kuvataideakatemian professori Anna-Kaisa Rastenberger. Yhdessä he pohtivat sitä, kuinka esittämiskäytäntöjen evoluutio on vaikuttanut tapaamme kohdata taidetta. Jaksossa sivutaan myös koronan vaikutusta siihen, kuinka yksityisen ja julkisen raja hämärtyy näyttämön muuttuessa julkisesta tilasta yksityisiin ympäristöihin.

Kuution jälkeen – keskustelua julkisesta taiteesta on Taiteen edistämiskeskuksen julkaisema podcast-sarja. Keskusteluissa pohditaan taiteen merkitystä taidegallerian ulkopuolella.
Kuuntele jakso