Podcast

Osallistumisen taide

Kuution jälkeen, osa 5

Julkinen, jaettu, osallistava… Mitä on osallistava taide? Kuinka taidesuuntaukset näkyvät taiteilijan ja yleisön suhteessa? Voiko taiteilija päästää irti yksilöllisen neron kruunusta - mitä mahdollisuuksia silloin avautuu?
Maija Kasvinen ja Kaija Kaitavuori poseeraavat. Alla podcastin logo, jossa nimi ja vaalea pensselin jälki.
Taiken Maija Kasvinen (kuvassa vasemmalla) ja taidehistoroitsija Kaija Kaitavuori keskustelevat osallistavan taiteen erilaisista muodoista. Maijan valokuva: Vilhelm Sjöström.
Osallistumisen taide
Podcast sarja
Kuution jälkeen - keskustelua julkisesta taiteesta
Osa
5
Kesto
47:12
Tässä jaksossa taidehistoroitsija Kaija Kaitavuori kertoo väitöskirjastaan, jossa hän käsittelee osallistavan taiteen erilaisia muotoja. Keskustelu koskettelee myös prosessimuotoisen taiteen erityisominaisuuksia ja sitä, kuinka objektista irrottautunut taide voi toimia markkinatalouden lakien ulottumattomissa.

Tiivis jakso on täynnä viitteitä taidehistoriaan, teoreetikkoihin ja taiteen tekijöihin. Älä anna sen hämmentää, vaan nauti kahden taidenörtin sujuvasta puheenparresta.

Kuution jälkeen – keskustelua julkisesta taiteesta on Taiteen edistämiskeskuksen julkaisema podcastsarja. Keskusteluissa pohditaan taiteen merkitystä taidegallerian ulkopuolella.
Kuuntele jakso