Podcast

Tila ja vastuut

Kuution jälkeen, osa 4

Voiko taide olla turvallinen tila? Kuinka eristäytyminen ja saavutettavuus vuorottelevat taidehankkeissa? Kuinka tasapainoilla turvattujen rakenteiden ja tuntemattomien muuttujien välimaastossa kuraattorin roolissa?
Maija Kasvinen poseeraa tummaa taustaa vasten. Viereisessä kuvassa Anna Jensen ja Eliisa Suvanto istuvat sylikkäin huonekasvien keskellä. Alla podcastin logo, jossa nimi ja vaalea pensselin jälki.
Taiken taideasiantuntija Maija Kasvinen (kuvassa vasemmalla) sekä kuraattorit Anna Jensen ja Eliisa Suvanto keskustelevat tilan, sijainnin ja paikan merkityksestä taiteen tekemisessä.
Tila ja vastuut
Podcast sarja
Kuution jälkeen - keskustelua julkisesta taiteesta
Osa
4
Kesto
50:48
Jaksossa pohditaan paikan merkitystä taiteen synnyssä. Taideasiantuntija Maija Kasvisen vieraana väitöskirjatutkija ja kuraattori Anna Jensen sekä ohjelmapäällikkö ja kuraattori Eliisa Suvanto. Jensen ja Suvanto ovat järjestäneet yhdessä lukuisia julkisen tilan taidehankkeita kuten Pori Biennalen sekä käyttämättömiä tiloja hyödyntävän Space Invadersin.

Kuution jälkeen – keskustelua julkisesta taiteesta on Taiteen edistämiskeskuksen julkaisema podcastsarja. Keskusteluissa pohditaan taiteen merkitystä taidegallerian ulkopuolella.
Kuuntele jakso