Projekti

Kansainväliset verkostot ja välittäjätoiminta: Making of!

Art sound performance jam - making of a mixed art exposition
Hankkeen tila:
Päättynyt
Ajankohta:
-
Ett konstverk bakom ett fönster. Fönstret reflekterar byggnaden bakom.
Making of..! Vilna, Taiteilijaliiton Galleria, Vokiečių str. 2, Vilna (2022). Kuva: Marija Marcelionytė-Paliukė

Making of! on eri taiteenalojen ja kulttuuritaustaisten taiteilijoiden kansainvälinen yhteistuotanto ja näyttely. Eri ammatillisista ja kulttuurisista lähtökohdista tulevat taiteilijat työskentelevät yleisölle avoimessa, jaetussa tilassa. Näkymättömissä tapahtuvat luovat prosessit tehdään näkyviksi ja yleisön läsnäololla on suora vaikutus prosessiin ja teoksiin. Päämääränä on taiteen tekemisen ohella avata ja luoda uusia taiteentekemisen konventioita.

Hankkeen aikana toteutetaan monitaiteelliset näyttelyt kolmessa eri maassa. Jokaisesta kolmesta maasta tulee kutsutuksi kolmesta kuuteen paikallista taiteilijaa tekemään ja kehittämään näyttelyä noin kahden viikon ajaksi. Ensimmäinen näyttely oli syksyllä 2021 Joensuussa, järjestyksessään toinen oli lokakuussa 2022 Vilnassa ja kolmas on Malmössä vuonna 2023.

Hankkeessa vahvistetaan olemassa olevia verkostoja Liettuassa ja kehitetään uusia verkostoja Pohjoismaissa. Tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta itäsuomalaisista kulttuuritoimijoista ja edistää taiteilijoiden liikkuvuutta kansainvälisesti.