Uutinen

Ehdokaspyyntökierros toimikuntakaudelle 2025–2026 on päättynyt – Ehdotuksia saapui yli 650

Taiteen edistämiskeskus pyysi helmikuussa taiteen ja sen aseman kannalta merkittäviltä tahoilta ehdotuksia toimikuntalaisista kaudelle 2025–2026. Ehdotusten määräpäivä oli 31.5.2024.

Ehdotuksia saapui yhteensä yli 650. Taike on kesäkuun alussa sähköpostitse yhteydessä kaikkiin ehdotettuihin henkilöihin.

Taiken erityisasiantuntijat käyvät saapuneet ehdotukset läpi ja muodostavat esityksensä taideneuvostolle. Taideneuvosto päättää toimikuntien kokoonpanoista lokakuun kokouksessaan.

Taidetoimikunnat ovat Taiken asiantuntijaelimiä. Jäsenten keskeisin tehtävä on toimia oman alansa ja alueen asiantuntijoina ja vertaisarvioijina. Taidetoimikunnat päättävät apurahoista ja palkinnoista.

Toimikuntien taiteenalat säilyvät ennallaan

Taideneuvosto päätti 16.5.24 kokouksessaan toimikuntien nimistä ja määrästä. Valtion taidetoimikuntien nimet ja taiteenalat säilyvät tulevalla kaudella samana kuin kuluvalla toimikuntakaudella. Tutustu tämänhetkisiin toimikuntiin:

Lokakuussa nimettävät toimikunnat ovat viimeiset nykymuotoiset taidetoimikunnat. Meneillään olevaa toimikuntauudistusta voi seurata Taiken verkkosivuilla toimikuntarakenteen uudistus -sivulla.