Uutinen

Kirjastoapurahojen ja näyttöapurahojen käsittely käynnistynyt

Vuoden 2024 kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahat ja kuvataiteen näyttöapurahat olivat haettavana Taikesta 31.1. mennessä. Kirjastoapurahojen hakemuksia on käsittelyssä yhteensä 1270 ja näyttöapurahahakemuksia 1241. Hakemusmäärät ovat lähes ennallaan.

Kirjastoapurahoina myönnetään pääsääntöisesti neljän, kuuden ja kahdeksan kuukauden työskentelyapurahoja kaunokirjallisuuden ja tietokirjallisuuden kääntäjille ja kirjailijoille. Käytettävissä oleva määräraha perustuu yleisten kirjastojen hankintamäärärahaan, ja on vuosittain ollut noin 2,8 miljoonaa euroa. Viime vuonna myönnettiin yhteensä 248 apurahaa.

Näyttöapurahoja myönnetään eri visuaalisten alojen ammattilaisille kuuden kuukauden työskentelyapurahoina. Valtion budjetissa on varattu erikseen 960 000 euron määräraha, josta voidaan tehdä yhteensä 80 myönteistä päätöstä.

Kirjastoapurahojen ja näyttöapurahojen päätökset tehdään viimeistään huhtikuun loppuun mennessä, ja apurahat on käytettävä vuoden 2024 aikana. Päätökset tehdään Taiken yhteydessä toimivissa lautakunnissa.

Lisätietoja

Henri Terho, taiteen tukemisen päällikkö
[email protected], p. 0295 330 901