Uutinen

Taike jakoi koronatukea 34 miljoonaa euroa

Taiteen edistämiskeskus (Taike) jakoi viimeisimmässä haussaan korona-apurahoja 30,4 miljoonaa euroa ja avustuksia 3,6 miljoonaa euroa. Tukea kohdennettiin taiteilijoille sekä taiteen, kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisille eri tuotantoportaissa. Apurahan tai avustuksen sai 7 215 hakijaa.

Korona-ajan vaikeudet ovat kohdistuneet hyvin laajaan joukkoon erilaisia ammattiryhmiä. Taikessa oli helmikuussa seitsemäs koronahaku ja se kohdistettiin taiteen, kulttuurin ja luovan alan ammattilaisille. Hakemuksia tuli yhteensä 8 554.

Yksityishenkilöille, eli taiteilijoille ja luovan alan ammattilaisille, myönnettiin 4 600 euron suuruisia apurahoja ammatilliseen työskentelyyn. Apurahan sai 6 610 henkilöä.

Avustukset olivat suuruudeltaan 6 000 euroa. Ne myönnettiin yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille yritystoiminnan kuluihin. Avustuksen sai 605 hakijaa. 

Koronatuen määräraha sisältyi eduskunnan maaliskuussa tekemään vuoden 2022 ensimmäiseen lisätalousarvioon. Vuodesta 2020 lähtien Taike on myöntänyt yhteensä 130 miljoonaa euroa korona-apurahoja taiteilijoille, luovan alan ammattilaisille ja yksinyrittäjille seitsemällä eri hakukierroksella. Myönteisiä päätöksiä on tehty yli 25 000 hakijalle. Kokonaisuudessaan myöntöprosentti on 58 %. Yhteensä Taiken koronatukihauissa on käsitelty yli 43 000 hakemusta.

Listat apurahojen ja avustusten saajista:

Korona-apurahat taiteilijoille sekä kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisille (pdf)

Korona-avustukset taide-, kulttuuri- ja luovien alojen yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille (pdf)

 

Lisätietoja: 
Henri Terho, taiteen tukemisen päällikkö 
[email protected]
p. 0295 330 901