Tapahtuma

Julkisen taiteen aamukahvit: taide & elinympäristö

Tervetuloa aamukahveille Galleria Sculptoriin kuulemaan taiteilijapuheenvuoroja ja keskustelemaan taiteesta osana arjen ympäristöjä ja kaupunkitilaa.
Kadun yläpuolella roikkuva taulu, jossa lukee teksti: "jotenkin ne auttavat".
Teos: Vesa-Pekka Rannikko, Varpusen sanoja (2020). Kuva: Joel Karppanen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Pe 3.2.2023 klo 09.00 — 11.30

Tapahtumapaikka

Galleria Sculptor, Eteläranta 12, Helsinki

Tilaisuus on osa vuoden 2023 Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä, jonka teemana on Elämisen laatu. Tästä teemasta johdatellen keskustelemme taiteen merkityksistä osana jokapäiväistä elinympäristöämme. Mikä on taiteen suhde arkkitehtuuriin tai elinympäristön suunnitteluun? Miten taiteilija hahmottaa rakennettua maailmaa ja lähestyy kaupunkitilaa julkiseen tilaan teosta tehdessään? Mistä julkisen taiteen kuratoinnissa onkaan kyse?

Taiteilijapuheenvuoroissa ja paneelikeskustelussa äänessä ovat taiteen ammattilaiset, mutta yleisön osallistuminen keskusteluun on lämpimästi tervetullutta ja kysymyksiä saa esittää. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

9.00 Ovet auki & aamukahvit

9.30 Taiteilijapuheenvuoro: Tatu Tuominen – Sämplättyä arkkitehtuuria – arkkitehtoninen kuvasto kollaasintekijän materiaalina.

10.00 Taiteilijapuheenvuoro: Anssi Pulkkinen

10.30 Paneelikeskustelu: Julkinen taide ja elämisen laatu

Keskustelemassa kuvataiteilija Tatu Tuominen ja Anssi Pulkkinen, EMMA Espoon moderniin taiteen museon intendentti Henna Paunu ja HAM Helsingin taidemuseon julkisen taiteen amanuenssi Kristiina Ljokkoi. Keskustelua moderoi Taiteen edistämiskeskuksen taideasiantuntija Mika Savela.

Yleisökysymyksiä

11.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittauduthan kuitenkin yllä olevan linkin kautta, jotta osaamme varata oikean määrän tarjoiluja.

Pääjärjestäjä: Taiteen edistämiskeskus, Julkisen taiteen asiantuntijapalvelut
Yhteistyökumppani: Suomen Kuvanveistäjäliitto

Tietoa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä Archinfon sivuilla

Lisätietoja

Mari Kemppinen
[email protected]