Uutinen

Elämyksellinen Postimuseo avautuu Vapriikissa syyskuun alussa, jolloin tarjolla on taiteilija Touko Laaksosen henkilökuvaa avaava näyttely

Uusi Postimuseo avaa ovensa Vapriikissa Suomen postitoiminnan perustamispäivänä 6.9.2014. Ensimmäisenä teemanäyttelynä on ”Salaisuuksin suljettu - kirjeiden Tom of Finland” , joka avautuu maanantaina 8.9.2014. Näyttelyiden lisäksi luvassa on monipuolista oheisohjelmaa.

Postimuseo järjestää Vapriikissa vaihtuvia teemanäyttelyitä, joista ensimmäinen on 8.9.2014 avautuva Salaisuuksin suljettu – kirjeiden Tom of Finland – näyttely, joka valottaa taiteilija Touko Laaksosen henkilökuvaa hänen kirjeenvaihtonsa kautta. Näyttely esittelee taiteilijan suurelle yleisölle kokonaan tuntemattomasta näkökulmasta tavallisena nuorena miehenä, jatkosodan sotilaana, muusikkona, mainospiirtäjänä, veljenä, ystävänä ja sairaana vanhana miehenä.  

 

Homoeroottisesta taiteesta maailman maineeseen nousseen Laaksosen julkisuuskuvan takaa paljastuu elämän menoa pohtiva, hienostunut ja vaatimaton mies. Laaksosen kirjeenvaihto oli runsasta ja kattaa kuusi vuosikymmentä aina 1940-luvun alusta hänen kuolemaansa saakka. Kirjeet ovat nyt ensi kertaa esillä. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Tom of Finland Foundationin (Los Angeles), Taiteen edistämiskeskuksen ja Sarjakuvantekijät ry:n kanssa. Näyttely on esillä 29.3.2015 saakka.

 

Kuva poistettu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Durk Dehner