Uutinen

Ensimmäinen julkisen taiteen vuosikatsaus syventyy ajankohtaisiin ilmiöihin | Uutinen

Julkinen taide 2020 -vuosikatsaus tarjoaa pysäytyskuvia siitä, miten julkinen taide ja sen taustalla olevat rakenteet muuttuvat. Vuosikatsaus pyrkii saamaan kiinni niistä teemoista, keskusteluista, toiveista ja murheista, joita julkiseen taiteeseen kytkeytyy.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) taideasiantuntija Mari Kemppinen vetää artikkelissaan yhteen pyöreän pöydän keskusteluita, joihin Taike kutsui mukaan kuusi julkiseen taiteeseen erikoistunutta taiteilijaa. Keskusteluissa sivuttiin muun muassa taiteilijan asemaa ja osaamista julkisen taiteen hankkeissa, kilpailujen ja hankintamallien moninaisuutta sekä uudenlaisia julkisen taiteen alustoja ja muotoja.

Vuosikatsaus sisältää myös kirjoituksen taidekriitikko Sini Monoselta sekä tutkimustietoa julkisesta taiteesta.

Julkaisu tarjoaa luettavaa kaikille julkisesta taiteesta kiinnostuneille. Se sopii niin taiteen tekijöille kuin taiteen kokijoille. Julkaisu toimii esimerkkinä taiteen kentän ajankohtaisista kysymyksistä ja vahvistaa julkisen taiteen tunnettuutta.

Julkinen taide 2020 -vuosikatsauksen on tehnyt Taiken . Se julkaistiin .

Sekä Julkisen taiteen kevätpäivä että vuosikatsaus toteutetaan jatkossa säännöllisesti, jotta alan muutosta voidaan seurata pitkäjänteisesti.

Lisätiedot