Uutinen

Kaikki sarjakuvan opetuskäyttöön tarkoitetut tehtävät nyt ladattavissa

Sarjakuvan opetuskäyttöön tarkoitetut tehtävät ovat osa sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpään ja sarjakuvaopettaja Jupu Kallion Sarjakuvatehtäviä -projektia. Tehtävät on suunniteltu opettajien työvälineeksi tukemaan sarjakuvaopetusta.

Tehtävät pitävät sisällään erilaisia tehtäviä osa-alueinaan jo julkaistut hahmo- ja lapputehtävät sekä niiden lisäksi nyt julkaistavat tehtävät hahmottamisesta, sanomasta sekä välineistä ja tekniikoista. Sarjakuvatehtävät on tarkoitettu opetuskäyttöön ja ne ovat vapaasti ladattavissa. Tehtäviä voi soveltaa esimerkiksi äidinkielen opetukseen tai vaihtamalla aiheet mm. historiaan, maantietoon tai biologiaan.
Tehtävät on kuvittanut Kaltsu Kallio.

Sarjakuvatehtävistä on myös julkaistu Tarinakaava, joka on myös vapaasti käytettävissä ja tulostettavissa. Kaava antaa sysäyksen tarinalle ja auttaa rakentamaan sarjakuvahahmolle luonteen. Kaavan ytimenä ovat kuitenkin avoimet kohdat, joihin oppilas rakentaa varsinaisen tarinan.

Tarinakaava on nopea ja näppärä työväline opetuksessa ja sitä voidaan hyödyntää myös käsikirjoituksen suunnittelussa runkona, jonka ympärille laajempikin käsikirjoitus on mahdollista rakentaa. Kaavoja voi käyttää luonnosteluvälineenä ja valita prosessin päätteeksi tarinarungoista sen josta työstetään lopullinen käsikirjoitus. Tarinakaava on rakennettu käsikirjoituksissa käytettävän synopsiksen mukaan.

Lisätietoja
sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpää
p. 0295 330 806, [email protected]

Kuva poistettu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Kaltsu Kallio