Uutinen

Kansainvälisellä performanssi- ja esitystaiteen festivaalilla yleisö on asiantuntija

New Performance Turku Festival on kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali, joka järjestetään Turussa 29.9.–5.10.2014 jo kolmatta kertaa. Vuoden 2014 festivaalin teemana ovat eri elämänalojen asiantuntijuudet, joita mukana olevat performanssi- ja esitystaiteen teokset lähestyvät omista lähtökohdistaan. Lisäksi festivaali kutsuu yleisöä asiantuntijoiksi tarkastelemaan festivaalin teoksia ainutlaatuisista näkökulmistaan. Tarkoituksena on synnyttää keskustelua taiteen ja eri alojen välille – sekä rohkaista dialogia taiteen ja yleisön välillä.

Festivaalilla uusiseelantilaiset taiteilijat esittelevät kotimaansa esitystaiteen laajaa tarjontaa teoskokonaisuudessa We come from far away. Mark Harveyn, val smithin, Stephen Bainin ja Nisha Madhanin esitys- ja performanssitaiteen teokset tarkastelevat kysymyksiä vieraudesta, kansallisuudesta, sukupuolesta sekä toiseudesta.  

Esityskokoelman on kuratoinut Mark Harvey yhdessä New Performance Turku Festivalin kanssa. Keski-Euroopasta festivaalille saapuvat tuoretta näkökulmaa edustavat ranskalaistaustaiset Anaïs Héraud (GER) ja Mac Ophélie (BEL). White on White on Iggy Malmborgin ja Johannes Schmitin muodostama saksalaisruotsalainen performanssiduo, jonka työt ovat saaneet laajaa huomiota ympäri Eurooppaa. Heiltä nähdään festivaalilla teos Queer Sells. Suomalaisista teoksista festivaalilla koetaan koreografi Maija Hirvasen kaupunkikävelyteos Walkapolis ja Essi Kausalaisen kasvikommunikaatioon pohjautuva performanssi-installaatio Volatile Signals. Lisäksi Eero Yli-Vakkuri esittelee kunnianhimoista hevosprojektiaan Hevoslinja HKI-TKU-HKI.

New Performance Turku Festivalin tarkoituksena on tutkia performanssi- ja esitystaiteen kansainvälistä tapahtumakenttää, mistä sen vaikutteet kumpuavat ja millaisia uusia näkökulmia taidelajin tarkastelemiseen tarjoutuu. Monipuolinen ohjelmisto tutkii ja venyttää performanssitaiteeseen ja eri taidelajeihin liitettyjä käsityksiä ja rajoja. Festivaali lähestyy sekä teoksiaan että yleisöään ennakkoluulottomasti ja rakkaudella.

Tervetuloa mukaan kokemaan ja ihmettelemään!

Lisätiedot:

Leena Kela, festivaalin taiteellinen johtaja, performanssin läänintaiteilija [email protected] / p. +358 295 330 902 

New Performance Turku Festival

[email protected]

www.newperformance.fi