Uutinen

Kuvanveiston digitaaliset työkalut -työpaja Rovaniemellä

Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipiste järjestää kuvanveistäjille, kuvataiteilijoille ja muotoilijoille tarkoitetun työpajan digitaalisen kuvanveiston työkaluista

 

Lauantai 17.5. - muodon luominen digitaalisin työkaluin
Sunnuntai 18.5. - digitaalisen muodon muuttaminen fyysiseksi teokseksi

Haluatko oppia luonnostelemaan kolmiulotteisia muotoja virtuaalisesti? Entä muuttamaan virtuaaliluonnoksia fyysisiksi teoksiksi ilman kalliita 3D-tulostimia?

Työpajassa tutustutaan helppokäyttöisiin ohjelmistoihin ja opastetaan kädestä pitäen alkuun digitaalisen kuvanveiston työkaluihin. Osallistuakseen ei tarvitse tietää mitään vertekseistä, polygoneista tai muista teknisistä termeistä. Pitäydymme työkaluissa joilla muodon luominen on lähes yhtä helppoa kuin muovailuvahan käyttö.

Työpajan toisena päivänä tutustumme ohjelmaan, jonka avulla voit muuttaa edellisenä päivänä luodun mallin fyysiseksi teokseksi tai teosluonnokseksi. Tämän näppärän ohjelman avulla voit tehdä mallista automaattisesti kaavat, joista kokoamalla voit tehdä haluamastasi levymateriaalista kolmiulotteisen mallin. Yksinkertaisimmillaan tarvitset vain tulostimen, pahvia ja sakset!

Jos osallistujilla on kiinnostusta, tutustumme lauantain osuudessa myös digikameran avulla tehtävään 3D-skannaukseen eli siihen miten fyysinen esine (esim. oma veistosluonnos) muutetaan helpoin työkaluin virtuaalimalliksi jota voi jatkokäsitellä tietokoneella ja sitten muuttaa fyysiseksi malliksi vaikka täysin eri mittakaavassa kuin alkuperäinen luonnos. Tähän riittää mikä tahansa digikamera.


Työpajaan mahtuu 10 osallistujaa. Osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat tietokoneet. Käytettävät ohjelmistot löytyvät sekä Windows että OSX -versioina. Sunnuntain työpajan “askarteluosuutta” varten olisi suositeltavaa tuoda omat sakset ja/tai katkoteräveitsi tai vastaava.

Voi osallistua molempiin tai jompaan kumpaan päivään. Jos sinulla on jo valmis 3D-malli jonka haluat tulostaa, voit tulla vain sunnuntaille. Jos taas haluat vain opetella veistämään muotoa digitaalisesti, ilman fyysistä tulostusta niin voi tulla lauantaille.

Molempina päivinä työskentelemme klo 10-16. Tarvittaessa voimme jatkaa klo 18 asti. Kurssi on maksuton. Lähetämme ilmoittautuneille lisätietoja spostitse.

Työpajan vetäjänä toimii kuvataiteilija/mediataiteilija Albert Laine

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Petteri Putkinen
Taiteen edistämiskeskus / Lapin aluetoimipiste
[email protected] / 0405933292
 

Lisätietoja ja esimerkkikuvia löytyy osoitteesta: bit.ly/digiveisto