Uutinen

Lahden jazz- ja kansanmusiikki ry:n toiminta käynnistyy

Keväällä 2014 perustetun Lahden jazz- ja kansanmusiikki ry:n toiminta käynnistyy konsertilla Lahden Pikkuteatterissa 19. joulukuuta klo 18:00–22:00.


”Lahden jazzkamujen” avajaiskonsertin pääesiintyjänä on nykyetnon räväkkä uranuurtaja Tsuumi Sound System vieraanaan jazzlegenda Juhani "Junnu" Aaltonen. Konsertin alussa kuullaan v. 2014 Lahden kulttuurin nuorena lupauksena palkittua kitaristia Jonas Metsäkylää yhtyeineen. Lippuja tapahtumaan myydään ovelta hintaan 10/6 euroa tai ennakkoon Etelä-Hämeen nuorisoseuran pukuvuokraamosta (Rautatienkatu 3, Lahti). Lahden jazz- ja kansanmusiikki ry tuottaa konsertin yhteistyössä Lahden kaupungin kulttuurikeskuksen sekä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Konsertti on saanut taloudellista tukea Päijät-Hämeen rahastolta.

Lahden jazz- ja kansanmusiikki ry perustettiin keväällä 2014 ja sen tarkoituksena on ylläpitää, edistää ja kehittää jazz-, maailman-, ja kansanmusiikin korkeatasoista toimintaa Lahdessa. Yhdistys tukee myös poikkitaiteellista toimintaa jossa elävä musiikki on keskeisessä asemassa. Yhdistys perustettiin Taiteen edistämiskeskuksen tuella ja idean isänä on ollut Hämeen säveltaiteen läänintaiteilija Jarmo Julkunen – Julkunen on myös yhdistyksen toiminnanjohtaja osana läänintaiteilijatyötään vuoden 2015 loppuun asti. Yhdistyksen taiteellisista valinnoista vastaa hallitus jonka muodostavat jo aiemmin monista yhteyksistä tutut ammattimuusikot Risto Toppola, Jaakko Kuusisto, Sampo Lassila ja Jussi Kinnunen.

Yhdistyksen tavoite on järjestää vuositasolla 8-10 tapahtumaa sekä tehdä yhteistyötä muiden vastaavien toimijoiden kanssa. Yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin haetaan esiintymään julkisen haun kautta josta saa tarkempaa tietoa Lahden jazz- ja kansanmusiikki ry:n joulukuussa 2014 avattavilta kotisivuilta www.lahdenjazzkamu.fi

Lisätietoja: läänintaiteilija Jarmo Julkunen, p. 0295330893, [email protected] / yhdistyksen toiminnanjohtaja