Uutinen

Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-rahoituspäätökset tehdään loppuvuodesta

Valtakunnallisen Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teeman ensimmäinen hankehaku järjestettiin 15.3.–15.5.2023. Hakemusten käsittely etenee parhaillaan, ja Hämeen ELY-keskus pääsee tekemään päätöksiä rahoitettavista hankkeista marras-joulukuussa.
Kuvituskuva. Kolme violettia hahmoa keltaisella taustalla.
Euroopan unionin osarahoittama -logo.

Teeman ensimmäiseen hakuun jätettiin 81 hakemusta, ja rahoitusta haettiin yhteensä yli 20 miljoonaa euroa. Ensimmäisen hakukierroksen hankkeille on varattu noin kuusi miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen teeman rahoitus on 13,6 miljoonaa vuosina 2021–2027. Teeman rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus. 

”Hakuun osallistui tällä kertaa todella paljon uusia hakijoita. Taide- ja kulttuurikentän sekä luovan alan toimijoita saatiin innostettua mukaan aiempaa laajemmin”, kertoo rahoitusasiantuntija Minna Taipale Hämeen ELY-keskuksesta.

Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko -hanke (ESR+) on järjestänyt hakijoille hakuinfoja, työpajoja ja sparraustapaamisia. Tavoitteena on auttaa ja innostaa luovien alojen ammattilaisia hakemaan ESR+-rahoitusta.

”Olemme tukeneet erityisesti sellaisia taiteen, kulttuurin ja luovan alan toimijoita, joilla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta ESR+-hankkeista. Rahoituspäätösten selvittyä jatkamme työtä rahoitettujen hankkeiden kanssa. Jatkamme myös toimijoiden sparrailua seuraaviin valtakunnallisiin ja alueellisiin ESR+-hakuihin”, sanoo Luovan verkon hankepäällikkö Sofia-Charlotta Kakko.

Hakemusten käsittely etenee loppuvuoden aikana. Parhaillaan on meneillään toinen arviointikierros. Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö ovat antaneet asiantuntijalausunnot hakemuksista.

Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen teeman johtoryhmä käsittelee valintaesitykset lokakuussa. Hämeen ELY-keskus pääsee tekemään päätöksiä rahoitettavista hankkeista marras-joulukuun aikana.

Seuraavan hakukierroksen ajankohta päätetään ensimmäisen hankehaun tulosten perusteella.

 

Lisätietoja 

Taiteen edistämiskeskus: Sofia-Charlotta Kakko, hankepäällikkö, [email protected], +358 (0)295 330 912 

Hämeen ELY-keskus: Minna Taipale, rahoitusasiantuntija, [email protected], +358 (0)295 025 106

 

Tiedote rakennerahastojen sivuilla

Lisätietoa Luovasta verkosta